PUBLICITAT

Andorra la Vella

Astrié aposta per crear un espai per a les associacions culturals

El candidat dona suport a la Setmana de la Diversitat Cultural

Per Laura Cugat Ruiz

El número 2 de la llista d’En Comú per Andorra la Vella, David Astrié, en l’acte que es va celebrar ahir al matí.
El número 2 de la llista d’En Comú per Andorra la Vella, David Astrié, en l’acte que es va celebrar ahir al matí. | B.F.M.

El candidat a cònsol menor d’En Comú per Andorra la Vella, David Astrié, va assistir ahir al matí a una trobada amb l’associació de residents portuguesos casa de Trás-os-montes e Alto Douro, al local de l’associació que es troba a la zona de Ciutat de Valls de la capital. Astrié va recalcar la voluntat d’incloure totes les associacions culturals dins el calendari d’activitats i el dia a dia del comú «i per això seguirem apostant per elles i ajudant-les de diferents maneres». Algunes de les propostes són: incrementar les subvencions, seguir donant suport a la Setmana per la Diversitat Cultural del mes de maig, i com a novetat, buscar un espai de reunió i d’assaig per a les diferents organitzacions culturals. 

El segon de la llista encapçalada per l’actual cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va subratllar que el local que la candidatura vol trobar per destinar-lo a les associacions culturals té l’objectiu que es puguin «celebrar dinars i sopars, festes o simplement perquè s’hi pugui assajar, ja que hi ha moltes associacions que tenen grups de ball que necessiten practicar i aquest seria un espai que donaria cobertura a aquestes necessitats». Pel que fa a les possibles ubicacions per habilitar aquest establiment, Astrié va argumentar que «encara estem buscant el local; hi ha diferents alternatives. El lloc és el de menys, la intenció és que aquestes associacions puguin tenir un espai i això és el que treballarem en aquest mandat».

Astrié: «Pensem que la construcció d’una societat cohesionada ve del fet que es relacionin diferents cultures»

En el fons de la qüestió, la motivació que mou a la candidatura a crear aquest propòsit en el seu programa és perquè «pensem que la riquesa i la construcció d’una societat cohesionada ve del fet que es relacionin diferents cultures i que d’aquí puguin sorgir sinergies, projectes i finalment esdeveniments que puguin donar a conèixer aquesta diversitat». Pel que fa a les subvencions destinades a les associacions, Astrié va refermar la voluntat d’augmentar-les, tenint en compte que «ja les vam incrementar quan vam entrar en el comú ara fa quatre anys, però ho tornarem a fer en aquest mandat». Respecte als percentatges que es destinaran, el mateix va confessar que «no puc dir exactament en quin volum ho incrementarem perquè hem de fer estudis, però sí que està previst que, com a mínim, un determinat percentatge estigui inclòs en el projecte de pressupost». 

Seu de la comunitat portuguesa

L’acte electoral va tenir lloc a la seu de la comunitat portuguesa a Andorra. Segons Astrié, el motiu pel qual es va escollir aquesta ubicació consisteix en el fet que «dissabte vam estar a aquí, a la Ciutat de Valls, anunciant una sèrie de projectes que es faran i acords que hem arribat i aquesta associació es troba en un lloc que es pot beneficiar justament d’aquests projectes. Un dels més importants és la construcció d’un aparcament vertical». 

Da Silva: «Intentem estar en els actes andorrans i que la gent d’Andorra també estigui en els nostres esdeveniments»

El cònsol honorari de Portugal al Principat que va estar present en l’acte, José Manuel da Silva, fa 34 anys que és resident al país. Da Silva va valorar que «la comunitat està contenta amb la rebuda i l’acollida que ens fa el Govern. Jo crec que és una comunitat molt treballadora que s’ha integrat bé dins el país. Nosaltres intentem estar en els actes andorrans i que la gent d’Andorra també estigui en els esdeveniments que tenim a aquí». El mateix va subratllar que la primera visita del president de Portugal fa uns anys «ha canviat el que és la comunitat portuguesa per a les autoritats andorranes». El cònsol va concretar que ara hi ha un total de 12.000 portuguesos residents al Principat, una xifra estable després que durant els anys de crisi el volum baixés. 

Marsol i la gent gran

Marsol va protagonitzar ahir a la tarda una xerrada a la Casa Pairal d’Andorra la Vella on van participar 112 persones, segons el partit. La cap de llista va explicar que tenen l’objectiu de crear un servei de bus específic per a la gent gran, un servei que serà gratuït per a les persones que tinguin la Targeta Magna. La candidata va subratllar que un altre propòsit consisteix a crear un centre intergeneracional, amb l’objectiu que els diferents col·lectius puguin compartir experiències. Marsol va afegir que «de la mà de la Federació de la Gent Gran, seguirem millorant tot el que puguem segons les necessitats», a més de recordar que volen fer un nou ascensor al comú que aportarà molts beneficis pel col·lectiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT