PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo informa que estan buscant el substitut de Chato

El ministre no vol parlar més del cessament del Secretari d’Estat d’Economia

Per Laura Cugat Ruiz

Chato, a la dreta, en una imatge d’arxiu,
Chato, a la dreta, en una imatge d’arxiu, | Alex Lara

Respecte al cessament de l’anterior Secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Salustià Chato, el setembre passat, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va argumentar ahir que «és un episodi tancat i un tema abastament explicat», sense donar gaires detalls. El mateix va informar que estan treballant a trobar una persona substituta i espera que aquesta es pugui anunciar en el marge de les properes setmanes.

Gallardo va recordar ahir que «va ser un cessament, m’agradaria passar pàgina perquè penso que clarament durant molts dies es va tractar el tema; no va ser una situació agradable per ningú i prefereixo mirar endavant». El mateix va argumentar que és «absolutament necessari» cobrir la plaça vacant que abans ocupava Chato, però va apuntar que està resultant difícil trobar el perfil adequat per aquest lloc de treball, ja que «es tracta d’una secretaria molt estratègica i molt important per impulsar els projectes que portem; espero que en les pròximes setmanes trobem la persona que falta per complementar l’equip». 

Recordatori dels fets

El dimecres 11 de setembre el cap de Govern, Xavier Espot, va comparèixer durant la pausa del Consell de Ministres amb l’objectiu d’anunciar de forma oficial el cessament de Salustià Chato. La decisió acordada pel Govern, a proposta de Jordi Gallardo, es va dur a terme després de les informacions rebudes segons les quals Chato va participar en diferents trobades de futbol internacionals com a observador de camp després del seu nomenament en el càrrec.

Segons va argumentar el Govern, aquests fets constitueixen un incompliment de les instruccions expresses i precises que el ministre Gallardo va donar a Chato en el moment del seu nomenament, atès que el va requerir per tal que aturés qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant el seu mandat de secretari d’Estat, per una qüestió ètica i estètica.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT