Vila suma 12 punts en el seu debut en l’OPA sènior

La fondista acaba en 19a posició en la primera prova de la temporada

Carola Vila s’estrena en categoria sènior.
Carola Vila s’estrena en categoria sènior. | FAE

L’esquí de fons segueix amb bones notícies i ahir Carola Vila va aconseguir sumar 12 punts en els 10 quilòmetres de Poklujka, Eslovènia, de la competició europea OPA, que va suposar el seu debut en la categoria sènior, aconseguint la 19a posició i, per tant, entrar en el top 20.
L’andorrana, amb un temps de 26.52,3 minuts, va arribar a la meta amb 55,8 segons respecte a la vencedora, la italiana Elisa Brocard, que es va imposar amb 25.56,5. D’aquesta manera, Vila va assolir un primer gran objectiu que era puntuar en la competició continental i ja com a sènior.

«Ha perdut menys d’un minut respecte a la primera en la seva primera participació sènior a l’OPA», comentava l’entrenadora Laura Orgué i reconeixia que és un «molt bon resultat, sent molt competitiva des del principi de la cursa fins al final». «Ha estat un bon començament que augura una bona temporada d’OPA i demostra que el seu rendiment ha pujat respecte a l’any passat», remarcava i reiterava que «estem molt contentes i amb ganes de continuar treballant».

Primers punts d’Esteve

Aquest resultat arriba després que dissabte Irineu Esteve sumés els seus primers punts a la Copa del Món. L’andorrà va ser 24è a la cursa d’skiathlon, a la cita de Lillehammer, Noruega. Amb aquest resultat, Esteve va sumar set punts a la competició. Cal recordar que el fondista andorrà va finalitzar la competició, de 15 quilòmetres clàssics i 15 patinadors amb un crono d’1.21.08,1 hores. Després de gairebé hora i mitja de competició, el seu temps es va quedar a només 3.25,7 del guanyador, el rus Alexander Bolshumov, que es va imposar amb 1.17.42,4.