Oportunitat perduda

L’FC Andorra es veu superat a la segona part pel Castelló i perd l’ocasió de posar-se líder

Per Miquel López-Egea

‘Rai’Marchán intenta aturar Jorge Fernández durant el partit contra el Castelló. | @CDCastellón

L’FC Andorra va perdre ahir (3-1) una gran oportunitat de posar-se líder del grup 3 de Segona B i va patir una desfeta en una segona part fluixa dels tricolor, ja que després d’haver-se mostrat impecables en els primers 45 minuts, durant la resta del matx van patir de valent.

El partit va començar amb una gran sorpresa a l’onze inicial: Joan Cervós era titular. Un premi a la feina feta fins aquest moment de la temporada. I entrava en el lloc que sol ocupar Jilmar Torres. Els del Principat van sortir al camp amb ganes de fer la proesa de col·locar-se de nou en la primera posició de la taula. La primera oportunitat va arribar passats els cinc minuts de joc, va ser Martí Riverola qui va fer una passada perfecta a Ernest Forgas que la va enviar al pal dret d’Álvaro Campos. Va ser un primer avís perquè els cops dels del Principat van arribar sense treva, ja que volien assaltar el Castelló i desfer-se d’uns dels rivals de la zona alta. Una vegada i una altra ho provaven, atacant per les bandes, fins que Javi Martos, poc abans de la mitja de partit, va anotar el primer gol de l’enfrontament. Riverola va xutar de falta i el tricolor la va enviar al pal esquerra, al primer toc, amb un cop suau.

Els andorrans van seguir molt valents però els locals no volien ni sentir a parlar d’una derrota i van començar a generar oportunitats. Va ser César Díaz, l’heroi de la jornada, qui va tenir la primera clara, amb una passada que va rebre al punt de penal. Tot i això, el gol dels tricolor havia d’arribar en qualsevol moment fins que César, de cap, va trencar l’esperit i la moral del conjunt de Gabri García. Poc abans d’anar al descans, va rematar al segon pal després d’una falta llançada per Rubén Díez. La bona entesa durant tot el partit dels dos jugadors del Castelló va portar molts mals de cap als tricolor. En aquest cas, Rubén la va centrar a la perfecció i César, des de l’aire, va enviar la pilota al fons de la porteria de Ratti, que res va poder fer per aturar la potent rematada de cap de l’albinegre.

A la represa, l’enfrontament va canviar radicalment i després del descans, els del Principat van sortir tocats. En els primers moments van patir i no van tenir ni un segon de descans, de manera que les primeres oportunitats no van tardar a arribar, igual que el gol. Va ser Rubén qui es va quedar sol després d’una passada molt bona de Joseba Muguruza, que havia realitzat una diagonal perfecta, marxant de la defensa andorrana, que estava descol·locada. Rubén la va definir a la perfecció i Ratti, de nou, es va veure superat. El Castelló jugava molt decidit, amb intensitat i no en tenia prou. Volia més. Volia acabar amb l’Andorra d’una vegada per totes.

Passaven els minuts i els tricolor ho seguien intentant però Muguruza, César i Rubén les feien de tots colors, amb velocitat i molta classe. Per sort dels andorrans, les centrades no trobaven un rematador. I per sort seva també, els del Principat sempre s’han caracteritzat per tenir una forta defensa, de manera que sabien aguantar els potents cops dels albinegres. Quan Moha Keita va sortir al camp, els andorrans van gaudir d’una guspira d’energia i es van ficar més en el partit, assumint riscos i buscant el gol de l’empat, pressionant. De fet, Moha quasi anota des de dins de l’àrea, fet que hauria pogut simbolitzar un canvi en el partit. Però César va respondre amb un gol letal que va acabar de sentenciar als andorrans: Carles Salvador va robar la pilota i va sortir a la contra perquè César fes el tercer i darrer gol del partit. A les acaballes del partit, Forgas, de fora de l’àrea quasi anota però va ser insuficient, de manera, que sense idees, i amb tan sols dues ocasions clares, els del Principat van marxar sense haver pogut sumar.

Gabri García: «Hem de corregir les errades»

Gabri García va explicar que «hem de corregir les errades i saber a on hem d’agafar segons quins riscos». Així, va assegurar que a la primera part, «hem estat un equip reconeixible, sabent la dificultat del camp, venint a guanyar descaradament el partit». «En els primers minuts ho hem aconseguit però després del primer gol ens han collat una mica, la resta d’aquesta primera part hem estat dominadors», remarcava i indicava que «a la segona part hem seguit igual però el gol de l’empat ens ha fet una mica de mal, tot i que seguíem amb la mateixa idea d’esperar el moment i creure en el que feien». «El 2 a 1 ha estat una errada nostra que no podem fer quan tenim l’equip obert i per tant, hem d’intentar buscar solucions», sentenciava.