PUBLICITAT

Ordino

Terceravia denuncia que el comú no li permet fer un acte de campanya al carrer

La formació proposa que l’ACCO aculli activitats perquè està desaprofitat

Per El Periòdic

Els components de Terceravia al mercat de Nadal d'Ordino.
Els components de Terceravia al mercat de Nadal d'Ordino. | ANA / A.S.

Terceravia va denunciar ahir l’actitud de l’actual majoria del Comú d’Ordino, perquè no els va permetre la celebració d’un acte al carrer. Segons van explicar des de la candidatura, es van engegar els tràmits pertinents i després de diverses converses, se’ls va denegar fer-ho al carrer a les proximitats del mercat de Nadal, tot i tenir l’aval d’un establiment de la zona. Van haver de canviar la localització i realitzar-lo finalment dintre d’un local, davant l’actitud de la corporació d’allunyar-los de la zona d’afluència de gent, indicaven des de la formació.

En l’acte plantejat, el candidat a cònsol major per terceravia, Jordi Balsa, va manifestar que l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO) està desaprofitat i s’hi han d’organitzar activitats per a treure-li utilitat. La segona suplent de la formació, Adriana de Brawer, va explicar que potenciaran la infraestructura amb activitats d’àmbit social, cultural i artístic. «Volem reactivar i recuperar totes les tradicions culturals que fan d’aquesta parròquia única», com per exemple el brou de Sant Antoni, l’exposició micològica i el buners d’Ordino.

Va declarar que també volen recuperar activitats en l’àmbit festiu, com el robatori de les olles del dilluns de carnaval, a banda de reactivar el concurs d’embelliment dels balcons i dels jardins de la parròquia amb totes les seves viles. A banda, «hem pensat amb els més peluts i volem fer una zona lúdica perquè puguin córrer sense la necessitat d’estar lligats tot el temps». Segons va manifestar De Brawer, la finalitat d’aquest espai és que tothom pugui gaudir de la parròquia, des de la gent gran fins a les persones amb mobilitat reduïda. També va remarcar que totes aquestes tradicions permetran captar i atreure molts més turistes estrangers i per aquest motiu és primordial «embellir la parròquia respectant l’estructura tradicional i el medi ambient».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT