PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

UxEE valora potenciar el turisme a la Vall del Madriu

Planteja que els cortalans hi accedeixin amb quads elèctrics

Per El Periòdic

Components de la candidatura liberal, a la Vall del Madriu.
Components de la candidatura liberal, a la Vall del Madriu. | Liberals

L’únic espai del país que es troba en la llista de patrimoni mundial de la humanitat de la Unesco és la Vall del Madriu-Perafita-Claror. És un espai protegit i Unió x Escaldes-Engordany proposa potenciar-la perquè sigui més coneguda i serveixi per atreure un nombre major de turistes.

Jordi Moreno, número dos de la candidatura, assenyalava que «considerem que és una vall oblidada i que cal aprofitar molt més». Per tal de potenciar-la, proposen «la instal·lació d’una casa de guies mòbil de fusta que s’integri en el paisatge i que ubicaríem just a l’inici del camí d’accés», que serviria com a mesura provisional durant el temps que es negocia amb els propietaris d’una de les bordes situades a prop del corriol d’accés per reformar-la i construir una casa de guies, posant l’exemple de l’estil com les que es troben a Chamonix.

Els guies, per poder donar les millors referències als visitants, «estarien especialitzats 100% en l’entorn, cosa que permetria donar una informació molt completa i recomanar recorreguts segons l’edat i la forma física dels visitants». UxEE també té la intenció de crear el Centre d’Interpretació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror al centre de la parròquia.
En referència als cortalans, contemplen la possibilitat que puguin accedir a la zona amb quads elèctrics, sempre amb autorització prèvia del comú. També tenen la intenció de potenciar el Pla de la Gestió conjuntament amb la resta de comuns implicats i mantenir els camins empedrats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT