PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve és 24è a la primera Copa del Món del curs

Vila és 40a a Eslovènia en l’esprint i avui correrà els 10 quilòmetres

Per El Periòdic

Irineu Esteve abans de començar la cursa.
Irineu Esteve abans de començar la cursa. | FAE

Arribar i moldre. Irineu Esteve va arrencar ahir la temporada amb la Copa del Món de la localitat noruega de Lillehammer. I ho va fer amb bon peu, assolint una 24a posició en l’skiatló de 30 quilòmetres. Com ja és habitual, l’esquiador andorrà va fer una cursa de menys a més. En els primers 15 quilòmetres, que es corrien en estil clàssic, va estar al voltant del 30è lloc. A la segona meitat, en l’estil lliure, va arribar a posar-se en 15a posició, però va creuar la meta en la 24a plaça amb un temps d’1.21.08 hores. Esteve va acabar la cursa amb 3.25,7 minuts de diferència respecte al vencedor, el rus Alexander Bolshunov, que va signar un temps d’1.17.42.

Joan Erola, entrenador de l’atleta andorrà, va valorar que «ha estat la primera cursa i ja hem pogut puntuar a la Copa del Món. Era molt difícil fer-ho perquè amb un skiatló i 15 km de clàssic al principi no ho havíem fet mai. Estem súper contents, sobretot pel rendiment de clàssic. Pel que fa a l’skating, ha corregut també molt bé, llàstima de l’última pujada on s’han enganxat els esquís amb un japonès i un noruec. Allà ha perdut el grup i les opcions de poder lluitar per estar entre els 20 primers. Però penso que el rendiment ha estat altíssim tot i ser la primera cursa. Estem al nivell i crec que podan arribar resultats iguals o millors».

Pel que fa a Carola Vila, ahir va acabar 40a en una prova esprint de la Copa d’Europa d’Eslovènia. L’andorrana va fer un temps de 2.46,77 minuts i es va quedar a 14,37 segons de la guanyadora, la local Katja Visnar, que va travessar la línia de meta en 2.32,40 minuts. L’objectiu de Vila arriba avui, que disputarà la prova dels 10 quilòmetres lliures.

PUBLICITAT
PUBLICITAT