PUBLICITAT

Encamp

Duel contra un rival directe en un camp amb una gran afició

L’FC Andorra no disposarà de Moussa Sidibé i Jilmar Torres per sanció i Fede Bessone segueix lesionat

Per Anna Ribas

Moussa Sidibé, Rubén Bover i Izan Fernández durant un entrenament per preparar el duel contra el Castelló.
Moussa Sidibé, Rubén Bover i Izan Fernández durant un entrenament per preparar el duel contra el Castelló. | @fcandorra

L’FC Andorra es torna a enfrontar a un rival directe aquesta setmana. En aquesta ocasió, els de Gabri Garcia viatgen a la Comunitat Valenciana per jugar contra el Castelló avui a les 17.00 hores en un duel que es preveu igualat. «És un equip que juga bé, que tracta bé la pilota i que també vol ser protagonista. Sobretot a casa és molt fiable, ja han aconseguit 15 punts com a locals i, per tant, són un rival fort. És un equip molt potent que des de principi de temporada també està a la part alta», va expressar el tècnic Gabri Garcia.

Garcia: «Quan l’equip va bé és difícil fer canvis però estem intentant donar una oportunitat a tots els jugadors, confiem en tots ells»

Quant als elements a tenir en compte, l’entrenador va expressar que el que més respecte li fa són «els seus números. Fins ara són molt bons, van veure la primera derrota tot just la setmana passada. Crec que som dos equips que estem molt igualats a la classificació, amb un punt de diferència, però que també tenim xifres semblants quant a gols a favor i en contra. Inclús estem amb la mateixa mitjana d’edat». Respecte al repte d’aquesta tarda, va indicar que «estem il·lusionats, com sempre, per jugar contra un gran equip. Ja fa setmanes que estem jugant contra els primers de la taula i ara toca un altre més: el Castelló. Estem amb molta confiança després de l’última victòria però som conscients que jugarem a un gran camp i davant de molt públic, i això ens motiva».

I és que, tal com va indicar Garcia, «el camp del Castelló té una mitjana d’entre 10.000 i 11.000 espectadors i una massa social molt gran. Crec que és un dels equips que ho té tot –per història, camp i afició– per estar lluitant per poder pujar. I aquest any crec que el projecte és ambiciós».

L’última sortida dels tricolor va acabar en derrota. Tot i això, el tècnic va indicar que aquesta no és una motivació extra de cara al duel perquè «volem sumar totes les jornades, i aquesta ho tornarem a intentar. No només perquè l’última sortida hagi estat una derrota sinó perquè ho volem fer cada jornada. Crec que és de les sortides més complicades de la temporada però seguim en la mateixa línia de fer-nos forts a casa i intentar sumar punts a fora».

Les baixes

Els del Principat no podran comptar amb els serveis de Moussa Sidibé ni Jilmar Torres per acumulació de targetes. D’altra banda, Fede Bessone segueix lesionat i Moha Keita és dubte de cara al duel tot i estar convocat. En aquest sentit, Garcia va apuntar que «Jilmar i Moussa són dos jugadors que ho estan jugant gairebé tot i, per tant, són dues peces importants però cada setmana ens hem hagut d’adaptar per la baixa d’algun jugador i hem hagut de substituir jugadors importants. Tenim confiança amb tots els jugadors i una bona plantilla. De fet, l’altre dia va entrar Pachón i va ser important per l’equip, també van debutar Cucu i Iker... Crec que estem demostrant que tenim confiança en tots».
«Si l’equip va bé és més difícil que sigui així, perquè quan funciona no val la pena fer canvis. Tot i això, estem intentant donar oportunitats a tots perquè confiem molt en tots els jugadors, estan entrenant molt bé. Per sort tenim poques lesions i, evidentment que les baixes són importants, però estic convençut que els dos que entraran tindran un bon rendiment», afegia.

La convocatòria

De cara al duel d’aquesta tarda, els jugadors convocats són: Nico Ratti, Miguel Bañuz, Oriol Dot, Adrià Vilanova, Javi Martos, Moha Keita, Martí Riverola, Ernest Forgas, Ludo Clemente, Miguel Palanca, Rai Marchan, Miguel Loureiro, Mikael Gaffoor, Álex Pachón, Víctor Casadesús, Rubén Bover, Joan Cervós, Iker Goujón, Cucu Fernández i Izan Fernández.

Entrenaments sota zero

Ja fa setmanes que els jugadors de l’FC Andorra entrenen amb baixes temperatures. L’hivern no perdona i a Encamp són freqüents les nevades i les glaçades. Tot i això, sembla que els jugadors estan fets d’una altra pasta. «Ja ho veieu, mitja hora abans d’entrenar estan jugant a fora així que no deuen tenir cap problema, sinó estarien al vestidor [va comentar rient el tècnic tricolor]. Al final, ens intentem adaptar al temps i al clima, intentem trobar una hora al dia perquè sigui més confortable entrenar, de vegades a les 12, d’altres a les 15. No encertem gairebé mai però ho intentem per tal que el fred sigui suportable. Però crec que per als jugadors no és un problema un cop s’abriguen i entren en calor», va comentar Garcia.
De fet, el duel de la Copa del Rei del 17 de desembre serà a les 21.00 hores i la temperatura serà encara més baixa. En aquests casos, l’escalfament és clau per evitar lesions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT