PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Units pel Canvi farà un centre de dia per a la gent gran

També crearan un ‘Consell de padrins’ per escoltar-los

Per El Periòdic

Ruben Coelho a la LLar de Lòria.
Ruben Coelho a la LLar de Lòria. | Units pel Canvi

La candidatura d’Units pel Canvi defensa la necessitat de crear un centre de dia per a la gent gran a la parròquia. Així ho va exposar el número 5 de l’agrupació, Ruben Coelho, durant la visita que alguns dels membres de la coalició van realitzar ahir a la Llar de Lòria. 
Es tracta d’una mesura que donaria servei als padrins, que no caldria que s’haguessin de desplaçar cada dia fora de la parròquia.

Aquesta proposta, a més, es complementaria amb els serveis d’ajuda a domicili dels que disposen, per així promocionar l’autonomia dels padrins i padrines i allargar tan com sigui possible l’estada al propi habitatge. Coelho va assegurar que «la gent gran és un actiu fonamental pel desenvolupament de la parròquia i per tant, s’han de cuidar promovent aquelles iniciatives per a que es puguin integrar a les activitats del poble».
 

Ruben Coelho: «La gent gran és un actiu fonamental pel desenvolupament de la parròquia i s’han de cuidar promovent iniciatives»

Així, a part del centre de dia i els programes que s’orientin a l’envelliment actiu, Units pel Canvi també crearà el consell de la gent gran, per escoltar les seves necessitats i els consells, fruit de la seva experiència. Preguntat sobre l’elecció dels membres de l’anomenat consell, Coelho va matisar «que ho estudiarien un cop es formés el nou comú».

Ampliació de zones verdes / En benefici de la tercera edat, però també de la resta de ciutadans, la candidatura proposa eliminar el trànsit de l’avinguda Verge de Canòlich a l’alçada de la plaça de la Germandat per tal de destinar-la als vianants. «Creiem que és factible i té un cost poc significatiu, més tenint en compte que aquest tram de l’avinguda ja ha estat sovint tallat al trànsit», va argumentar ahir el candidat suplent, Gerard Alís, en declaracions als mitjans de comunicació. 

De fet, la seva pretensió és ampliar la plaça no només amb l’avinguda, sinó també guanyant zones verdes. «Davant hi ha unes parcel·les que estan majoritàriament buides i la idea és fer una concertació amb els seus propietaris per tal de convertir-les en jardins», va detallar Alís tot i admetre que encara no han mantingut converses amb els implicats.

Des de la candidatura consideren que aquesta millora també permetria donar més vida al campus universitari i contribuir a reactivar el comerç de la zona. «Si embellim la parròquia, la gent se sentirà més a gust i tindrà més ganes de sortir al carrer», va destacar el candidat suplent. L’única afectació per a la circulació seria l’accés a dos aparcaments privats, que es podria fer per l’altra banda del carrer, i a un de públic, que des d’Units pel Canvi plantegen soterrar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT