PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol anuncia l’acord per instal·lar un ascensor a Ciutat de Valls

Un altre dels projectes clau a la zona per DA és la construcció d’un aparcament vertical amb 300 places

Per Laura Cugat Ruiz

Marsol i Espot amb altres membres de DA, ahir.
Marsol i Espot amb altres membres de DA, ahir. | Demòcrates

La cap de llista de En Comú per Andorra la Vella i actual cònsol major, Conxita Marsol, va anunciar ahir que «hem arribat a un acord amb el propietari del terreny que ens permetrà construir l’ascensor que ha d’unir el carrer Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls. Ja ho tenim tancat i si nosaltres estem en el comú, podrem construir aquesta infraestructura», assegurant que podria estar llesta el 2020. Altres mesures que la candidata va posar sobre la taula en el marc d’una xocolatada que es va celebrar ahir al pati Ciutat de Valls són: un aparcament vertical d’unes 300 places per cobrir les necessitats per aparcar que hi ha actualment; un espai intergeneracional, i un centre de salut. 

Pel que fa a totes les iniciatives que En Comú per Andorra la Vella vol impulsar a la zona de Ciutat de Valls, Marsol va argumentar que «feia molts anys que no es feien millores en aquest barri i continuarem perquè és un barri molt densificat, on viu molta gent, on hi ha moltes necessitats i nosaltres seguirem treballant per millorar-lo». Una de les principals novetats que Marsol va exposar consisteix en el recent acord per tirar endavant un ascensor a la zona. Es tracta d’una estructura vista que «facilitarà l’accés dels infants a l’escola i potser molts autobusos no caldran que pugin fins a dalt de Ciutat de Valls, sinó que podran descarregar a baix i la gent podrà pujar mitjançant l’ascensor. Creiem que serà una millora a nivell d’accessibilitat però també una millora per la qualitat de vida del barri».

L’actual cònsol major a la capital va explicar que llogaran el terreny necessari per instal·lar aquesta infraestructura per uns 1.000-1.200 euros mensuals. Pel que fa a aquesta alternativa, Marsol va emfatitzar que «ho hem estat observant, hem donat moltes voltes i no tenim gaires més sortides per fer aquesta connectivitat. Es tracta d’un projecte que fa molt temps que portem al cor». 

Marsol: «Feia molts anys que no es feien millores en aquest barri i continuarem perquè és una zona molt densificada»

Una altra de les fortes apostes en aquest indret consisteix en un nou aparcament a la part alta del carrer Mestre Xavier Plana: «Ja tenim el terreny, que hem aconseguit gràcies a una cessió que ha gestionat el comú, on es construirà un aparcament i potser fins i tot algun altre equipament», va apuntar Marsol. 

La mateixa va reconèixer que es tracta d’una demanda important dels ciutadans en un lloc on «hi ha moltes necessitats d’aparcament», algunes procedents dels professors que vénen a treballar a les escoles d’aquesta zona, tenint en compte també que «l’any que ve vindrà una part del Lycée a l’escola que està tancada». Pel que fa a les places, la cap de llista demòcrata va afirmar que es podrien habilitar fins a 700 places per aparcar, malgrat que la xifra que considera més oportuna ronda les 300. 

Equipaments socials i sanitaris

Aprofitant algunes aules en desús de l’antiga escola espanyola, Marsol va informar que voldrien habilitar un espai intergeneracional que afavorís el contacte entre gent gran i jovent, així com un centre de salut, tractant-se d’una de les demandes més destacades per part dels veïns  tal com van expressar els mateixos ara fa un any. 

Trobada amb joves

En Comú per Andorra la Vella també tenia programat per ahir a les onze del vespre una trobada amb joves per intercanviar opinions al restaurant Buda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT