PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferraris en miniatura al Museu de l’Automòbil

La mostra acull 75 vehicles a escala 1:18 de la marca italiana

Per El Periòdic

Riva observa les maquetes que es poden veure a l’exposició.
Riva observa les maquetes que es poden veure a l’exposició. | ANA / C.A.

Tots els amants de les màquines del Cavallino Rampante tenen l’oportunitat de veure els models a escala 1:18 de 75 vehicles dels seus models més emblemàtics al Museu Nacional de l’Automòbil. Llegendes en miniatura és una exposició temporal que es podrà veure a Encamp fins al desembre de l’any vinent. La mostra compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports i la Fundació Bomosa.

A la col·lecció exposada es poden veure cotxes Ferrari tant de competició com dels esportius més coneguts, com el Testarrossa, 250 GTO, Dino i Enzo. «Andorra és un país referent on agrada molt l’automobilisme. Quan ens va ser presentada la proposta ens va agradar la idea de fer una exposició solidària amb les maquetes d’una marca tan emblemàtica com és Ferrari», assenyalava en la inauguració la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que definia la mostra com a «molt curiosa» pels detalls que tenen les miniatures. La passió pel motor que es viu al país és elevada i «l’automòbil genera interès, com reflecteix que el Museu Nacional de l’Automòbil, sigui el més visitat del país. Si podem associar l’exposició amb el museu pensem que encara és amplia l’oferta i per tant, per a qui li agradin els automòbils, no tindrà una opció millor».

Riva destacava l’exemple de col·laboració «d’un projecte solidari associat a una marca referent». I és que els joves de l’Aula Taller van ser els encarregats de construir les vitrines on estan situades les rèpliques dels vehicles de la marca italiana. «Cal posar en valor Bomosa, ja que en el moment d’iniciar el projecte va recollir la problemàtica i va ser sensible amb la situació que patien uns joves inclosos a l’Aula Taller on col·labora el ministeri de Cultura i Educació», destacava la ministra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT