PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rosa Gili se sorprèn de les diverses opinions de DA al voltant de l’heliport

La candidata ressalta que en el partit demòcrata «la posició no està gens clara»

Per Laura Cugat Ruiz

Rosa Gili acompanyada de membres de la candidatura del PS a Escaldes, davant la seu comunal.
Rosa Gili acompanyada de membres de la candidatura del PS a Escaldes, davant la seu comunal. | El Periòdic

En referència a la intervenció del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, aquest dimecres en el marc del Consell General en la qual va anunciar que els informes tècnics sobre l’heliport a les Tresoles són favorables, la reacció de la cap de llista del PS a Escaldes, Rosa Gili, va ser de total sorpresa pel fet que el Govern vol parlar amb la plataforma No a l’heliport a les Tresoles per tirar o no endavant la infraestructura quan aquesta ja s’ha pronunciat negant-se totalment al projecte. I tot i això, «s’està continuant estudiant i invertint despeses sobre aquesta ubicació», va opinar Gili.  

Davant la incerta contraposició d’opinions dins del partit dels demòcrates, Gili va opinar ahir que «això és molt poc seriós i dona molt poca confiança de cara al compromís que tenen d’escoltar als ciutadans». Pel que fa a l’opinió contrària que tenien els liberals respecte a aquesta iniciativa quan formaven part de d’Acord per les eleccions generals de l’abril, Gili va considerar que «ara caldrà que els liberals es posicionin, però més enllà d’això, a dins de DA la posició no està gens clara». Gili va ressaltar ahir que una de les màximes del partit és «fer un control exhaustiu de totes les despeses i que hi hagi transparència perquè els ciutadans sàpiguen com es gasten els diners comunals». Una de les propostes és crear un representant de cada departament del comú que sigui el portaveu de totes les demandes. Donar eines i un espai físic a l’oposició, són també idees clau.

Ajudes socials UxEE

La candidata número tres de la llista d’Unió per Escaldes-Engordany (UxEE), Elisabet Zoppetti, va remarcar ahir el compromís de la formació d’ajudar a les famílies amb pocs recursos per portar els seus infants a les escoles bressol. Una altra de les iniciatives és la creació d’una web social «en la qual es podrà oferir de manera altruista material escolar i esportiu per la canalla de les famílies que no poden assumir la suma econòmica de tot aquest material». La pàgina web serviria d’aparador dels productes que s’ofereixen. 

Contra les obres de Casa Tranella

Terceravia va demanar ahir al comú i al Govern que aturin les obres de davant de Casa Tranella. La candidata a cònsol menor, Beatrice Grougnet, va explicar que aquest edifici «va ser construït el 1874 i el comú va classificar la seva façana com a bé comunal». Per aquest motiu, Grougnet va denunciar que «la construcció del nou edifici impedirà la visió de la casa» i va remarcar la falta de neteja dels carrers d’Engordany. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT