PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moreno marca punts en la supercombinada de Kvitfjell

Xavi Cornella és 18è al gegant FIS de l’estació noruega de Trysil

Per El Periòdic

Iria Medina va assolir la 13a posició a l’estació sueca de Funesdalen..
Iria Medina va assolir la 13a posició a l’estació sueca de Funesdalen.. | FAE

L’estació noruega de Kvitfjell va acollir ahir la seva última jornada de la Copa d’Europa amb la celebració del supergegant amb què es tancava la supercombinada. Cande Moreno, després de sumar 8 punts en la competició europea, va ser 29a en la supercombinada, sumant els seus primers dos punts de Copa d’Europa en aquesta disciplina.

En la prova d’ahir, Moreno va ser 27a amb un temps de 55,33 segons, a 1,55 del millor registre, que era per a la favorita, l’austríaca Nadine Fest amb 53,78. El supergegant servia per sumar els temps a l’eslàlom d’ahir per donar la classificació de la supercombinada. En aquesta disciplina, l’esquiadora andorrana sumava els 55,33 d’ahir i els 44,45 de l’eslàlom. El resultat va ser un temps d’1.39,78, a 3,20 de l’austríaca Fest, guanyadora amb 1.36,58. L’esquiadora del Principat va compartit la 29a posició amb la francesa Anouck Errard, les dues amb idèntic crono total. «A la carrera d’avui no he esquiat tan bé com a la d’ahir. He fet alguna errada que m’ha frenat una mica abans del pla, però crec que he pogut mantenir bastant la velocitat, i dins de tot no ha estat tan malament», exposava la corredora. La pròxima cita per a Cande Moreno seran els dos supergegants de Saint Moritz, també corresponents a la Copa d’Europa i previstos per als dies 10 i 11 de desembre.

Gegant masculí

L’estació noruega de Trysil va acollir un segon gegant FIS en el qual Xavi Cornella va ser 18è, mentre que Bartumeu Gabriel no va competir per precaució, en tenir problemes físics a les tíbies. Cornella va signar un temps de 2.03,44 minuts, 3,91 segons més que el vencedor, el noruec Patrick Haugen Veisten (1.59,53). L’andorrà va marcar en la primera mànega un crono d’1.03,87, situant-se en la 23ª plaça, però va ser en la segona mànega, amb un temps de 59,57, quan va desenvolupar un millor esquí per guanyar posicions i, sobretot, deixar molt bon gust de boca. Finalment, el seu 18è anima al corredor i al cos tècnic per continuar en aquesta línia de treball. La lectura del director d’esquí alpí de la FAE, Max Tissot, va ser molt positiva «sobretot perquè la gent que hi ha al davant són esquiadors de nivell molt bo de Copa d’Europa. Hi ha dos top10 de la setmana passada, i és una bona referència».

Els joves milloren

L’estació sueca de Funesdalen va acollir dos gegants FIS amb la presència de l’equip de joves de la FAE. En dones, el millor resultat va ser el d’Iria Medina, que va ser 13a amb el dorsal 114. En la masculina, Ty Acosta va ser 32è. La jornada, segons els tècnics, va ser bastant positiva, amb la millora de punts de molts dels joves i la bona actitud dels esquiadors del primer any enfrontant-se a condicions més difícils.

PUBLICITAT
PUBLICITAT