PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fridays for Future reclama reduir el consumisme durant el Nadal

L’agrupació reclama al Govern aplicar la gratuïtat del sistema de transport públic

Per El Periòdic

Els joves a la Plaça dels Coprínceps, ahir.
Els joves a la Plaça dels Coprínceps, ahir. | Maricel Blanch

El grup ecologista Fridays For Future va concentrar-se ahir a la Plaça Coprínceps d’Escaldes per demanar al Govern i a la ciutadania mesures urgents per aturar el canvi climàtic i reduir la contaminació del país, amb la proposta d’aplicar el transport públic gratuït. La formació, que té com a un dels portaveus Mateu Bracque, va mostrar la preocupació per l’actual gestió del Govern i de la resta de partits polítics en referència a les mesures ecològiques i sostenibles. D’aquesta manera, el grup va aprofitar l’embranzida per la celebració de la COP25 a Madrid i l’arribada del Pont de la Puríssima –amb la conseqüent gran afluència de turistes catalans i espanyols– per tractar de crear una consciència ecològica al país i generar un impacte visual als visitants malgrat no superar els 25 manifestants. 

En aquest sentit, l’activista Bracque va declarar que «som aquí per comunicar als partits polítics que han de respectar tant el nostre planeta com el nostre futur. Lluitem per no morir a causa de les accions anteriors al nostre naixement». Tot seguit, Bracque va donar el tret de sortida a la concentració al comunicar als presents que «els partits polítics han d’entendre la situació actual. No volem morir per una societat consumista, sense consciència ecològica i que provoca un sobre consum de plàstic».

«La sobreexplotació»

Els joves d’entre 15 i17 anys van aplaudir les consignes de la plataforma. A l’acte hi van ser presents la candidata del PS a Escaldes, Rosa Gili, i el candidat d’UxEE, Higini Martínez-Illescas. Bracque va comentar que «volem deixar clar que el nostre planeta està morint-se i nosaltres amb ell. Si nosaltres no ens manifestem, ningú ho farà. Quan inciteu al consum de Nadal, no esteu pensant en el planeta Terra, sinó que l’apropeu a la sobreexplotació i a la seva mort».

Més enllà, els joves ecologistes que formaven les diferents tendències que hi ha al país, van començar a mostrar els seus cartells reivindicatius amb diversos missatges com els dinosaures també pensaven que tindrien temps?, violència és menjar animals, emergència climàtica, només tenim un planeta i no tenim planeta B.

A més, Mateu va criticar que «hem trobat que diferents consellers generals ens han escoltat, alguns partits polítics més i altres menys, però sí que és cert que hi ha un grup parlamentari que no ens ha vingut a parlar i no mostra interès, com és terceravia».
D’aquesta manera, la concentració del grup activista connecta amb les reivindicacions que ha fet l’associació durant aquests últims mesos demanant mesures per reduir la contaminació als nuclis urbans, amb propostes com la creació de pàrquings als afores de les diferents parròquies i la millora tant de la freqüència com de la qualitat del transport públic.

En aquest sentit, els joves comparteixen una de les grans preocupacions de la població formada per la gent gran, la dificultat de desplaçar-se entre les diferents parròquies i la necessitat d’anar en cotxe per la poca mobilitat que ofereix el país per a qualsevol ciutadà que no tingui un cotxe privat.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT