PUBLICITAT

Encamp

El PS establirà un preu de referència per al lloguer

Abaixarà els impostos als propietaris que segueixin l’índex marcat pel comú

Per Elisabet Cortiles

Maria Teresa Recasens, del PS.
Maria Teresa Recasens, del PS. | EL PERIÒDIC

L’accés a l’habitatge és, segons els socialdemòcrates d’Encamp, un dels problemes més greus que afronta la parròquia. És per això, que la número 5 de la llista, Maria Teresa Recasens, s’ha compromés a elaborar un llistat de preus de referència per al lloguer a Encamp.Recansens va detallar que «l’índex variaria segons la situació de l’habitatge, l’antiguitat de l’edifici o el grau d’accessibilitat» i va agefir, «tenim intenció de rebaixar l’impost d’arrendament a tots aquells propietaris que segueixin lloguin els seus pisos al mateix preu o menys de l’índex establert». Actualment, els amos d’habitatges en lloguer paguem un 2% del total de beneficis anuals. 

Juntament amb el cap de llista, David Rios, Recasens va desenvolupar el programa en matèria d’habitatge dels socialdemòcrates davant l’edifici de vivendes del Mitjorn, que porta 8 anys buit. «Volem posar remei al problema de l’accés a l’habitatge perquè en som plenament conscients; els lloguers ens ofeguen i ens costa arribar a final de mes perquè els diners destinats a l’habitatge sobrepassen el 50% dels ingressos de moltes famílies», denunciava la número 5. 

Des del Partit Socialdemòcrata també promouran sostenibles amb l’objectiu d’abaratir costos energètics i ajudaran els joves encampadans a emancipar-se, amb ajudes i facilitant-los el contacte amb propietaris d’habitatges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT