PUBLICITAT

Camp tira d’experiència contra l’alternativa

Camp tira d’experiència contra l’alternativa

Per El Periòdic

Albert Torres i Francesc Camp abans de començar el debat televisiu.
Albert Torres i Francesc Camp abans de començar el debat televisiu. | MARICEL BLANCH

El primer debat televisiu d’aquestes eleccions comunals que se celebraran el 15 de desembre va enfrontar al candidat de Junts fem Canillo, Francesc Camp, i el candidat d’Objectiu Comú, Albert Torres. Sota la disjuntiva de continuïtat vs. renovació impulsat per ambdós polítics al llarg d’aquesta primera setmana de campanya, Camp va aprofitar la seva experiència com a ministre de Turisme i Medi Ambient en l’enfrontament contra el seu contrincant en la majoria de punts plantejats en aportar mesures concretes.
Fetes les presentacions, el debat va donar el tret de sortida amb l’economia com a tema principal. Així, el candidat de DA + I va destacar la importància del turisme i l’agricultura en el seu programa per fer créixer la parròquia de manera continuada i sostenible al dir que «hem de continuar posicionant Canillo com una parròquia de muntanya, captar amb major poder adquisitiu i créixer a l’estiu, la tardor i la primavera». Per la seva part, Torres va recordar que «s’ha de diversificar la inversió, no fer grans projectes, sinó petites coses. Volem allargar la temporada d’esquí tot l’any amb un simulador que col·locarem al Palau de Gel, el contracte del qual no s’ha renovat, per cert».  
Tot seguit, Camp va presentar la seva proposta d’unir tots els punts turístics de Canillo com el Mirador del Roc del Quer i els ponts tibetans per atraure més turistes, mentre que Torres va optar per carregar i afegir que «els turistes van al Roc del Quer, però pugen a Ordino, no gasten a Canillo». En aquest moment, Camp va reaccionar i va catalogar d’ «agosarat»  Torres per la seva afirmació i va declarar que «la gent a l’estiu vol gaudir de la muntanya, no esquiar dins del Palau de Gel. Aquesta mesura no està enfocada a les necessitats de la gent».
També hi va haver temps per destacar la necessitat de renovar el contracte del Palau de Gel, on Torres va afirmar que «el contracte havia d’estar renovat fa 4 anys, no podem parlar del que farem sense tenir la renovació. Nosaltres ho aconseguirem en 6 mesos».
En referència a les polítiques socials, la crisi de l’habitatge i la mobilitat van ser dos punts claus. En aquest sentit, la primera representa un dels grans problemes de la parròquia. Camp va destacar que «no he vist mesures [de Torres]per combatre el problema. Volem la cohesió de la gent i fomentar l’autonomia de la gent gran, però tampoc veig propostes d’aquest tipus». 
A continuació, Torres va detallar que «el problema actual ve de l’intercanvi d’informació que hi va haver al seu temps». Tot seguit, Camp va retreure a Torres en preguntar-li «em sobta que diguis que aquesta va ser la causa i no haver no declarat els béns, vols tornar a l’Andorra d’abans?Nosaltres volem alliberar pisos turístics perquè siguin d’ús residencial amb la nova llei d’allotjaments turístics impulsada pel Govern». Això sí, els dos candidats van coincidir en crear un bus parroquial.
 Més enllà, Torres va apostar per portar un ministeri a Canillo, al que Camp va contestar que «nosaltres parlem de desenvolupar estratègies de medi ambient com l’estalvi energètic, la reducció de plàstics, l’aposta per plaques fotovoltaiques. Fer la feina és més important que on la fas». 
Per últim, els dos candidats van demanar el vot per la seva candidatura i van destacar el paper que juga la gent de diferents sectors que els acompanyen. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT