PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA planteja la creació d’un conseller de barri

Un dels objectius és comptar amb pressupostos participatius

Per Laura Cugat Ruiz

Laura Lavado i altres membres de la llista de DA a Escaldes.
Laura Lavado i altres membres de la llista de DA a Escaldes. | ANA/C.A.

La número 9 de la llista de DA a Escaldes-Engordany, Laura Lavado, va exposar ahir davant la seu comunal una sèrie de mesures que contempla la candidatura dirigida per Miquel Aleix per impulsar una «gestió planera i propera a la ciutadania», que implica, per exemple, comptar amb uns pressupostos participatius. Una de les apostes més rellevants és «crear la figura del conseller de barri per organitzar reunions periòdiques i tractar els temes concrets de cada zona».

Lavado va destacar la voluntat de seguir desenvolupant eines que van crear predecessors dins el partit, com ara el servei de línia directa amb la cònsol major, que actualment és Trini Marín, i l’aplicació E-E Respòn, «que permet una major i millor interacció entre els ciutadans i el comú». Un dels principals objectius de la candidatura és continuar i implementar mecanismes de participació ciutadana, com ara els pressupostos participatius, «que permetran als ciutadans escollir el projecte que rebrà una part de les inversions del comú», va apuntar Lavado. En aquest sentit, la mateixa va recalcar que «regularitzarem aquests mecanismes per tal d’oferir totes les garanties als ciutadans en aquests procediments i també crearem processos participatius per les qüestions més rellevants de la parròquia, com ara el pla estratègic de la part alta». 

Lavado va ressaltar que «també millorarem les eines informàtiques per tal que aquests procediments siguin més eficients i que el contacte sigui més fluid i proper». 

Ampliació Llar de Jubilats

El partit va visitar ahir a la tarda la Llar de Jubilats d’Escaldes i va compartir un berenar amb els padrins. A banda d’escoltar els neguits dels usuaris, la candidatura es compromet a fer una ampliació del centre i estudiar el projecte d’instaurar una xarxa de transport públic comunal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT