PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ros ressalta la rellevància de la Constitució espanyola

Espanyols residents dipositen flors sota la bandera del país veí

Per El Periòdic

Ofrena floral a l’ambaixada d’Espanya per part de residents espanyols.
Ofrena floral a l’ambaixada d’Espanya per part de residents espanyols. | ANA/A.S.

«La Constitució espanyola del 78 representa el salt d’un règim dictatorial cap a la democràcia que gaudim a Espanya», va manifestar ahir l’ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, durant l’acte proposat per part d’un grup d’espanyols residents per dipositar uns rams de flors sota la bandera. Josefa de la Corte, resident al país des de fa dos anys, es va mostrar encantada amb la democràcia i la Constitució espanyola perquè també ha viscut l’època de la dictadura. Ros va explicar que l’acte serveix per recordar la Constitució, ja que és «l’instrument que visualitza la llibertat i la democràcia». A més, el mateix va indicar que el període de la transició va ser un dels millors de la història d’Espanya en el qual «es va fer un gran exercici de reconciliació» i de «consens polític».

En la mateixa línia, Ros creu que és necessari recordar i reivindicar aquell període, i va declarar que «tenim una Constitució molt jove amb només 41 anys d’història», si es compara amb els 270 anys que té l’americana. També es va mostrar orgullós pel fet que la Constitució espanyola es troba entre les 20 millors del món i remarca la importància «de la visió d’Estat» que es va tenir en la transició: «Es va tenir una visió a llarg termini i es van prioritzar els interessos de llibertat i democràcia de la immensa majoria dels espanyols enfront de visions polítiques específiques». 

Iniciatives amb els estudiants

D’altra banda, va recordar que és el primer any que se celebren actes per commemorar la carta magna i que ja s’han celebrat dues trobades amb els alumnes de batxillerat del col·legi espanyol Maria Moliner per explicar-los-hi els drets i llibertats que recull.

D’altra banda, l’ambaixador creu que actualment no sorgeix la necessitat de tenir un consell o un grup de residents perquè la proximitat dels dos països permet als residents espanyols tenir una excel·lent adaptació al país. «Crec que la integració amb la societat civil andorrana és molt bona però al mateix temps el sentiment espanyol hi és», va concloure Ros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT