PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ciutadans andorrans podran viatjar a Rússia sense visat

Està previst que el conveni sigui vigent al llarg de l’any 2020

Per El Periòdic

Maria Ubach amb Sergei Lavrov, amb qui ha signat el conveni amb Rússia.
Maria Ubach amb Sergei Lavrov, amb qui ha signat el conveni amb Rússia. | ANA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar en el 26è consell de ministres d’Afers Exteriors dels 57 estats participants de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que es va celebrar ahir a Bratislava, Eslovàquia. Aquest consell és l’òrgan decisori de l’OSCE i és una plataforma perquè els ministres puguin debatre sobre seguretat des de diferents punts de vista, com ara política, econòmica o mediambiental. 

Ubach va mantenir una reunió bilateral amb el seu homòleg rus, Sergei Lavrov, en una trobada en la qual van signar un conveni perquè, una vegada entri en vigor, els ciutadans amb nacionalitat andorrana no necessitin visat turístic per entrar a Rússia. El conveni primer ha de passar tots els tràmits interns a cadascun dels països, i previsiblement, entrarà en funcionament al llarg de l’any 2020.

Durant la sessió plenària que va celebrar-se ahir, la ministra va subratllar el ferm compromís d’Andorra amb el multilateralisme a través de la cooperació, el dret i la diplomàcia, que són els instruments rectors del país en les seves relacions exteriors i en els organismes internacionals. Precisament, Ubach va referir-se a la importància del diàleg i la responsabilitat perquè el multilateralisme sigui eficaç i inclusiu.

En aquest sentit, va posar èmfasi en la necessitat d’alinear el treball de l’OSCE amb l’Agenda 2030 per poder abordar millor els reptes que afecten la societat i, a més, dur a terme accions concretes a escala local, amb l’objectiu de garantir el desenvolupament sostenible i inclusiu sense deixar ningú enrere. De la mateixa manera, des d’Andorra s’han recolzat els treballs de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT