PUBLICITAT

Ordino

Mortés reafirma que el deute de la corporació era de 25 milions

Assegura que Dolsa s’ha deixat conceptes, com el passiu de les societats participades

Per El Periòdic

Josep Àngel Mortés, durant la campanya.
Josep Àngel Mortés, durant la campanya. | Demòcrates

Després que X’Ordino denunciés que En Comú per Ordino mentia respecte que la corporació encapçalada per Enric Dolsa va deixar el 2007 un deute 25 milions d’euros, Josep Àngel Mortés va respondre amb la intenció de posar les xifres clares, i reafirmant-se que les dades que apareixen en els seus anuncis de propaganda electoral són veritat. També assegura que és correcte que han aconseguit eixugar el que es devia en quasi el 50%.

En un comunicat, la formació liderada per Mortés va presentar les dades de l’auditoria signada per l’empresa Gaudit, gabinet d’auditoria i consultoria, signada el 6 de juny del 2008 sobre els comptes del Comú d’Ordino el 31 de desembre del 2007; així com les xifres de l’informe del Tribunal de Comptes relatius als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l’exercici 2007 de la corporació. La formació indica que les xifres dels dos informes i dels tancaments de comptes del 31 de desembre del 2018 desprenen que les necessitats de finançament del comú passen de 25,5 milions a finals del 2007 a 13,3 en concloure el 2018, afirmant que el deute per habitant passa de 6.284 euros a 3.735. En el comunicat especifiquen «la rebaixa de l’endeutament feta els darrers anys en el context de crisi molt complicat, i sense haver renunciat a fer importants inversions a la parròquia», a través d’una «gestió acurada s’ha aconseguit millorar significativament la gestió del comú i, per tant, tenim una parròquia en disposició d’afrontar els anys vinents totes les necessitats d’inversió i serveis que necessiten i mereixen els ciutadans d’Ordino».

Per la seva part, Mortés va assegurar que «es devien 25 milions d’euros heretats del senyor Dolsa». Tenint en compte les paraules del seu rival polític el dia abans, «diu que només eren 21, però perquè s’ha oblidat algun concepte», com el del deute de les societats participades per la corporació. El cap de llista va voler deixar clar que «no critiquem la gestió del senyor Dolsa, sinó que únicament expliquem el deute que hi havia i com s’ha rebaixat gairebé a la meitat». En comú per Ordino també va especificar que el Tribunal de Comptes indicava que a data del 31 de desembre de 2007 el romanent de tresoreria era negatiu (8.046.627 €), i que no s’havien contractat les operacions financeres necessàries per cobrir-lo ni els compromisos de despesa no liquidats. En un període de crisis econòmica, va portar a negociar amb l’ABA un refinançament dels deutes que va acabar amb la signatura del préstec de 24 milions actualment vigent i en curs de retorn. En l’actualitat, el comú ja ha retornat el 47% del total del préstec de 24 milions contractat el 2008.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT