PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili vol crear una referència de preus per rebaixar els lloguers

Les persones que seguissin el model rebrien un incentiu

Per Laura Cugat Ruiz

La candidata del PS, Rosa Gili, amb altres membres de la candidatura d’Escaldes per a les comunals.
La candidata del PS, Rosa Gili, amb altres membres de la candidatura d’Escaldes per a les comunals. | El Periòdic

El PS a Escaldes-Engordany va centrar la convocatòria d’ahir en exposar les mesures que han plantejat en el programa per gestionar els actuals problemes pel que fa a l’habitatge, bàsicament centrats en els alts preus dels lloguers. La cap de llista, Rosa Gili, va concretar algunes propostes, com ara impulsar un departament d’habitatge per gestionar la demanda i l’oferta que hi ha al comú, elaborar una borsa de l’habitatge i crear un índex de preus de referència. En aquest sentit, les persones que s’adeqüessin a aquest model, «els rebaixaríem l’impost d’arrendament perquè pensem que aquest incentiu pot fer que els preus siguin més adequats». 

Gili: «Volem veure quines són les necessitats i ara en campanya centrar-se en una cosa sembla una mica agosarat»

Gili va ressaltar que «el Govern no està trobant solucions per complir amb el que diu l’article 33 de la Constitució» que constata que: «Els poders públics han de promoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom a gaudir d’un habitatge digne». La candidata va concretar que la finalitat del departament d’habitatge és que «hi hagi persones que s’encarreguin de fer la mediació entre els que busquen habitatges i els que els lloguen, siguin propietaris o bé agències immobiliàries».

Una altra de les propostes és «buscar una sèrie d’iniciatives públicoprivades per a la rehabilitació d’edificis i, fins i tot, la compra en algun cas». En relació amb aquesta mesura, la mateixa va explicar que ja estan observant una sèrie d’habitatges buits que es podrien rehabilitar, per exemple, per convertir-los en pisos socials per a persones amb pocs recursos o gent gran.

Ubicacions concretes

Pel que fa a les propostes concretes d’altres partits, Gili considera que «nosaltres volem parlar, volem veure quines són les necessitats i entenc que ara en campanya centrar-se en una cosa sembla una mica agosarat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT