PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA planteja augmentar l’oferta d’immobles a mig-llarg termini

S'estudia l'opció de destinar les plantes suporiors de l'edifici sociocultural de Fiter i Rossell a pisos socials

Per El Periòdic

Demòcrates
Demòcrates | Enric Castellet i Lorena Jordana.

El número 7 de la llista de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany, Enric Castellet, i la número 6, Lorena Jordana, van detallar ahir les propostes sobre habitatge que busquen augmentar l’oferta d’immobles i que no es plantegen a curt termini, sinó que es vol que tinguin efecte a mitjà i llarg termini.

En primer lloc, Castellet va detallar que es posarà a disposició del Govern el terreny de l’avinguda del Pessebre de davant del cementiri perquè el pugui incorporar al fons públicoprivat d’habitatges que s’impulsarà pròximament. En segon lloc, s’està estudiant l’opció de destinar les plantes superiors de l’edifici sociocultural de Fiter i Rossell a pisos de lloguer a preus assequibles. En aquest punt, el número 7 de la llista va garantir que es reubicarien algunes activitats socials que es desenvolupen a l’edifici.

Castellet també va anunciar que es donaran incentius als promotors d’edificis. Per exemple, en lloc de compensar econòmicament el comú quan vulguin desenvolupar un projecte, podran cedir pisos per a lloguer. En matèria de pisos turístics, tots els que no compleixin la normativa vigent es recuperaran per a ús residencial. Així mateix, els propietaris de pisos turístics també rebran incentius en cas que els retornin al mercat de lloguer.

El partit també proposa que la cessió obligatòria del 15% en sòl urbà que els propietaris han de donar al comú sigui inferior en cas que el projecte es destini a pisos de lloguer a preus accessibles. Castellet va indicar que  totes les mesures es prendran amb la complicitat del Govern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT