PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS denuncia la manca de separació de poders al país

Els socialdemòcrates volen esclarir l’intent d’introduir unes esmenes del fiscal

Per El Periòdic

Miró i altres consellers del PS.
Miró i altres consellers del PS. | Maricel Blanch

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata va entrar ahir una pregunta urgent per esclarir els fets ocorreguts els passats 14 i 15 de novembre, quan la Comissió Legislativa de Finances va intentar introduir unes esmenes al Projecte de llei de modificació de la Llei 14/2017, del 22 de juny, de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme, que haurien estat presumptament redactades pel fiscal general amb l’objectiu d’introduir unes modificacions al Codi de procediment penal.

Concretament, el conseller socialdemòcrata, Quim Miró, demana al Govern si tenia constància d’aquestes pràctiques prohibides pel nostre sistema jurídic així com si ha promogut aquesta pràctica i com pot avalar-la quan la separació de poders és la base del nostre sistema constitucional. Des del grup socialdemòcrata, també volen saber quines mesures es prendran per sancionar aquests procediments i per evitar que es tornin a reproduir. 

Els consellers socialdemòcrates lamenten que malgrat haver denunciat aquesta pràctica, «tant el Govern com els consellers generals de la majoria, lluny de rectificar aquesta manera de fer, hagin intentat avalar-les, de manera que pot parlar-se d’una vulneració conscient i sistemàtica de les normes que garanteixen el bon funcionament de la justícia i la separació de poders». 

Finalment, des del grup parlamentari recorden que el fiscal general «no és un agent social» i tampoc és «habitual ni legal» permetre aquestes pràctiques. En aquest sentit, posen de relleu que l’article 1 de la Constitució proclama com a principi inspirador de l’acció de l’Estat andorrà el respecte i la promoció de la llibertat, la igualtat, la justícia, la tolerància, la defensa dels drets humans i la dignitat de la persona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT