PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Fundació Tutelar no es personarà contra Claverol

Després de quedar en llibertat sense fiança, l’expresident de l’entitat està pendent de judici

Per Anna Ribas

David Claverol, en una imatge d'arxiu.
David Claverol, en una imatge d'arxiu. | TONY LARA

La Fundació Tutelar no es personarà contra el que va ser el seu president, en el judici que el Tribunal de Corts ha de celebrar contra David Tutelar i que està pendent de data. Així ho va confirmar ahir el ministre de Justícia, Joan Maria Rossell, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Rossell va aclarir que «la Fundació Tutelar va fer una denúncia pels fets que van ocórrer durant l’estiu i, arran d’això, es va judicialitzar; actualment és la Fiscalia qui porta l’acusació». «La família del senyor Claverol va retornar els diners; la responsabilitat civil va ser automàticament pagada i, per tant, la Fundació no té l’acció penal sinó que la té el Ministeri Fiscal», afegia. D’aquesta manera, el ministre puntualitzava que la Fundació no es presentarà com a part del judici.
 

Josep Maria Rossell: «La família del sr. Claverol va retornar els diners i la responsabilitat civil va ser automàticament pagada»

Durant la seva intervenció, Rossell també va explicar que «la Fundació no va fer una querella en el seu moment sinó que va presentar una denúncia dels fets davant del Ministeri Fiscal, que és qui porta l’acusació penal en aquest cas». «No ens hem personat com a acusació penal perquè hem considerat que el que s’havia de retornar ja s’ha tornat amb efectes civils», ampliava.
L’expresident de la Fundació Tutelar, David Claverol, va quedar en llibertat sense cap mesura judicial després de declarar durant més de tres hores davant el batlle de guàrdia. No es va imposar cap fiança a Claverol ni es va decretar la retirada de passaport després que hagués estat fora del país durant tres mesos sense presentar-se pel requeriment judicial que tenia arran de l’acusació d’apropiació de 23.000 euros de l’entitat.

Sobre la decisió de deixar-lo en llibertat, el ministre de Justícia va aclarir que considera raonable la decisió, «no sé si en altres casos similars s’ha produït una presó ferma, crec que estem davant d’un delicte menor o això és el que puc induir. Quan el tribunal es pronunciï, ja veurem quina pena li correspon, si és que n’hi ha d’haver». 

Per la seva banda, el ministre Portaveu, Eric Jover, va matisar que «Rossell va ser especialment diligent de seguida que va tenir informacions que feien pensar que hi havia alguna actuació indeguda». Jové continuava dient que «el ministre va transmetre a la Fiscalia i aquests diners s’han recuperat. El que és més important és que el patrimoni de la fundació queda intacte i pot continuar fent la seva funció. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT