PUBLICITAT

Andorra la Vella

Diversos joves presideixen el Consell de Ministres

L’acte té l’objectiu de commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Per El Periòdic

El ministre Portaveu i una jove, imitant la sessió de Consell de Ministres.
El ministre Portaveu i una jove, imitant la sessió de Consell de Ministres. | Maricel Blanch

La sessió del Consell de Ministres que es va celebrar ahir va estar presidida durant la meitat de la reunió per un grup de joves que va assumir les tasques i càrrecs del Gabinet Ministerial. És la primera vegada que té lloc aquesta iniciativa amb l’objectiu de commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants, celebrat ara fa uns dies, segons informa el Govern a través d’un comunicat. 

Un total de 13 alumnes dels tres sistemes educatius del país es van  posar a la pell del cap de Govern i els titulars de les diferents carteres. Ajudats pels titulars habituals dels diferents ministeris, els joves van poder conèixer el funcionament d’un Consell de Ministres, aprovar els punts proposats pels seus ministeris i, fins i tot, fer la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per informar a la premsa de les decisions adoptades.

Aquest conjunt d’activitats amb els joves va tenir lloc ahir al matí. La roda de premsa posterior al Consell de Ministres es va realitzar, seguint l’horari habitual, a les cinc de la tarda. Tal com va expressar la ministra Portaveu per un dia, Mia Downs, la jornada «ha servit per entendre millor com funciona el Govern i les importants decisions que s’hi prenen» i també per «apropar la política als més joves». 

Iniciativa anual

Després de la bona acollida de la iniciativa, el Consell de Ministres va decidir aprovar-la amb la voluntat de repetir-la de manera anual. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT