PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Poux serà el capità del conjunt nacional de la Copa Davis

La federació preveu que Andorra pugui fer un salt i col·locar-se en la Segona Divisió de la competició

Per Miquel López-Egea

Jean-Baptiste Poux rep un homenatge per les seves dues dècades com a jugador.
Jean-Baptiste Poux rep un homenatge per les seves dues dècades com a jugador. | M. L-E.

Jean-Baptiste Poux serà el nou capità de l’equip andorrà de la Copa Davis. L’anunci es va fer ahir en l’homenatge que la Federació Andorrana de Tenis (FAT) li va fer després de dues dècades competint.

Tal com va explicar el president de l’entitat, Àlex de Santiago, serà el capità perquè «és un hàbitat en el qual es troba còmode i segur, estem encantats de treballar amb ell des de ja perquè sigui una realitat». «Volem desencallar la situació del tenis andorrà en aquesta quarta divisió de la Copa. Hem de ser sensats, tothom vol anar a Primera, però ens mereixem estar a Tercera o a Segona, per això hem de tenir unes estructures diferents, canviar els hàbits i les polítiques de com captar els nanos», revelava i recordava que «ara tenim una aposta per la base i si continuem així, en tres o quatre anys ja podran competir». Poux «és una persona ideal per a nosaltres, no ho vam dubtar mai», sentenciava.

Currículum exemplar

El ja exjugador va ser el número 1 del tenis nacional durant anys. L’any 2000 va debutar a Ghana i en total ha guanyat 43 partits, mentre que n’ha perdut 35. És el màxim jugador andorrà amb victòries individuals, amb un total de 24, mentre que ha guanyat 15 partits en dobles i, per tant, el balanç és positiu.

Per un altre costat, Poux va participar cinc vegades en els Jocs dels Petits Estats i va aconseguir dos bronzes, a Islàndia i a Xipre. A més, va ser banderer als de Liechtenstein i va arribar als vuitens de final als Jocs Mediterranis de Pescara. Entre altres fites, destaca haver estat jugadors de la Primera Divisió francesa la temporada 2010-2011 i del circuit professional de tenis, aconseguint ser el 1.097 en individual. En pàdel, va ser l’únic andorrà en el rànquing del World Pàdel Tour, entrant al top 300 mundial.

Per tant, tot això li va valer un reconeixement en el qual es va donar a conèixer que tindrà un paper actiu dins la FAT en un acte que va comptar amb, a més del president de l’entitat, amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i tota la seva família.

En aquest context, De Santiago va assegurar que «és un dia important, un moment preciós i un reconeixement a la seva trajectòria de 19 anys, és un mèrit molt gran. Ara és un empresari d’aquest esport, sent una referència per als nens i un impulsor de referència d’aquest esport».

Poux, per la seva banda, va comentar que «és un dia que em fa molta il·lusió, és un punt final a la meva trajectòria, tenia el desig de finalitzar l’etapa». «Sóc un privilegiat», reiterava i remarcava que «ho deixo perquè ja no puc competir en condicions». A més, va recordar que «havent competit per Andorra vaig compensar l’error de deixar el circuit professional, he pogut jugar en partits internacionals, lluitant cada punt de tu a tu». També va voler transmetre un agraïment molt emotiu a la seva família que «m’ha ajudat a prendre decisions complicades, mai ho podré agrair suficient» i es va comprometre a transmetre el seu coneixement als alumnes de l’escola. En aquesta línia, Ruiz va comentar que «entenc la situació perquè he tingut la sort de viure el món de l’esport de molt a prop». «El tenis andorrà perd un dels millors jugadors que ha tingut però guanya un entrenador de molt nivell, els joves podran aprofitar la seva experiència com a jugador i com a persona», reiterava.

Un torneig a Andorra

Dins d’aquesta aposta per la base, De Santiago va confirmar que el pròxim agost es disputarà a Andorra un torneig ITF sub-14, després d’haver-ho sol·licitat a la federació internacional. Serà a PrinciEsport Club, a Santa Coloma.

Jiménez s’imposa Kabbaj i passa a la tercera ronda

Vicky Jiménez no es rendeix i ahir va sumar una altra victòria de manera que va vèncer a la marroquina Yasmine Kabbaj per 6-2 i 6-2. L’andorrana no li va donar opcions i va aconseguir passar a la tercera ronda de l’Eddie Herr ITF de Grau 1 a Bradenton, als Estats Units. L’andorrana arriba després d’imposar-se al Mundial Juvenil de Yucatán i de superar la primera ronda del torneig, sense quasi temps per descansar i avui s’enfrontarà a la nord-americana Elvina Kalieva. «Ja es troba molt millor perquè ha pogut descansar més, però en la jornada anterior estava molt cansada», va comentar el seu pare i entrenador, Joan Jiménez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT