PUBLICITAT

Ordino

MovemOrdino vol un urbanisme d’acord amb el paisatge

Valora que es realitzen excepcions en el POUP fetes a mida

Per El Periòdic

Rifà, Tudó i Armengol, a la Clota Verda.
Rifà, Tudó i Armengol, a la Clota Verda. | El Periòdic

Des de MovemOrdino mostren la seva preocupació pels plans d’urbanisme i la construcció que es produeixen a la parròquia. Aquest fet porta que des de la formació es plantegi que no hi hagi especulació respecte a l’edificació d’habitatges i instal·lacions.
El número quatre de la llista, Jaume Rifà, afirmava que «volem un urbanisme sostenible d’acord amb el paisatge i el que tenim al nostre entorn. No volem una construcció basada en l’especulació i en fer mala arquitectura», perquè «tenim un valor que és el paisatge, i Ordino com ha sabut conservar i limitar des de fa anys la construcció». Aquestes característiques són les que «hem de seguir mantenint». Proposen una «construcció adaptada al territori» que no estigui supeditada «per interessos especulatius», que provoquin malmetre el paisatge, que és «un atractiu turístic».

En referència al POUP, detecten que es produeixen «unes excepcions fetes a mida», amb com a mínim tres unitats d’actuacions, com a la Clota Verda. Des de la formació «ens preguntem que haguessin fet altres unitats d’actuació que en lloc de parcel·lar per fer blocs petits, com caixes de mistos a la Clota, haguessin tingut una eina o contactes per poder fer un altre tipus d’urbanisme. La població podria haver guanyat en forma de micropoble, potser amb espais públics molt més grans o més oberts. Podríem haver tingut una altra cosa». Aquestes excepcions fetes a dit consideren que no s’han de produir, ja que «si tenim unes eines de joc han de ser per a tots iguals, no les podem fer a mida dels demès». Per tot plegat «dona la sensació que el POUP està fet a mida» i que hi hagi col·lectius que se sentin «perjudicats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT