PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Olga Molné reclama el trasllat de l’arxiu nacional a la parròquia

CC assenyala la Casa Parramon com el lloc ideal per situar-lo

Per El Periòdic

| CC

Ciutadans Compromesos (CC) reivindica el trasllat de l’Arxiu Nacional a la Massana. La candidata a cònsol major, Olga Molné, i el número 7 de la llista, Guillem Forné, van reiterar ahir durant la reunió de poble d’Arinsal, Pal i Erts l’interès de la parròquia per tenir la seu documental del Principat. Durant l’exposició del seu programa cultural, Forné va recordar que «l’arxiu havia de venir aquí però mai es va produir». Molné va afegir que la Massana, a més,  «té un munt de documentació que s’ha d’analitzar i catalogar».

La líder de la coalició va detallar que «primer ens agradaria fer un pressupost i un informe sobre com s’hauria d’arxivar el material i després buscar un indret on protegir-lo». La cap de llista de CC va suggerir que Casa Parramon «seria el lloc ideal per ubicar-lo», malgrat que en el seu programa destinen l’espai a activitats lúdiques per als infants i joves. «Esperem que algun dia es pugui fer», va dir Molné. Ja fa 8 anys que el Govern va acordar la cessió de terrenys que havien de fer possible la construcció del futur Arxiu Nacional a la parròquia, amb unes obres d’urbanització necessàries amb la cessió d’un terreny de 2000 metres quadrats. El pressupost inicial estava xifrat en uns 18 milions d’euros.

Al 2021, el Saló del Còmic de la Massana celebrarà el seu 25è aniversari i Ciutadans Compromesos vol no només garantir la seva permanència, sinó potenciar el museu amb exposicions itinerants i esdeveniments. Molné va descriure que pretenen «guarnir les façanes en desús de la parròquia, amb temàtica de tota classe de còmics, donant l’oportunitat als artistes urbans del país de plasmar el seu art». La líder de CC admetia que el Saló del Còmic concentra un nombre important de turistes a la parròquia i l’objectiu és seguir «donant volada a l’esdeveniment, que ens ha fet distingir-nos entre les altres parròquies».

Durant la reunió de poble, la plataforma també va tenir temps per explicar que tenen la intenció de seguir reduint de manera progressiva l’endeutament, però «sense renunciar als projectes que tenim previstos per als pròxims quatre anys», deia Molné. Un d’aquests és la remodelació de Santa Caterina perquè «els nostres joves disposin d’espais exteriors adequats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT