PUBLICITAT

Andorra la Vella

Una ferida greu en un accident de trànsit a l’avinguda Salou

La conductora del turisme va ser traslladada en helicòpter a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Per Laura Cugat Ruiz

El camió i el vehicle que van col·lidir ahir cap a les cinc de la tarda a l’avinguda Salou, a l’alçada del pont de la Palanca de Santa Coloma.
El camió i el vehicle que van col·lidir ahir cap a les cinc de la tarda a l’avinguda Salou, a l’alçada del pont de la Palanca de Santa Coloma. | El Periòdic

Un camió que transportava begudes va topar ahir amb un turisme a l’avinguda Salou, a l’alçada del pont de la Palanca de Santa Coloma. La Policia va informar que van rebre l’avís del sinistre a les 17.13 hores. Segons el cap de guàrdia de l’hospital, van resultar ferides dues persones: el camioner, que va ser traslladat a l’hospital sense gravetat, i la conductora del turisme, que va resultar ferida greu i va ser traslladada amb helicòpter a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. L’accident va provocar retencions al llarg de la tarda a diverses vies i també es va produir molta congestió al centre de la capital cap a on es van desviar els vehicles. Pels volts de les nou del vespre la congestió ja es va anar dissolent. Al tancament d’aquesta edició, fonts de l’Hospital de Sant Pere i Sant Pau de Barcelona van informar passats pocs minuts de les deu de la nit va informar que els serveis mèdics estaven fent diverses proves a la conductora ferida, sense poder donar més detalls.

El Cos de Bombers va informar que en un primer moment van intervenir al lloc del sinistre dues ambulàncies, un camió de Bombers d’accidents de circulació, un camió de Bombers d’extinció (que conté aigua) i un vehicle lleuger amb el qual es va desplaçar el cap de guàrdia. Els agents van concretar que al lloc de l’incident no va acudir cap helicòpter, malgrat que després sí que va ser necessari per traslladar la conductora del turisme cap a Barcelona. Efectius policials van concretar que el camió era de la casa Mercedes Benz, amb matrícula andorrana, i el conduïa un home resident de 65 anys. Per altra banda, el turisme el portava una dona resident de 62 anys, era de la marca Honda CR-V i també de matrícula andorrana. 

Actuació per part dels Bombers

El vial del Poblador es va tallar en els dos sentits i es va desviar la circulació pel centre de Santa Coloma

El director adjunt del cos de Bombers, Jordi Farré, va explicar que la primera actuació que van dur a terme després de rebre l’avís de la col·lisió pocs minuts abans de les cinc de la tarda va ser fer un reconeixement general per analitzar l’estat dels ferits i constatar si podien ser alliberats. En ambdós casos els efectius van haver d’excarcerar els vehicles per poder treure els ferits. «En el cas de la persona que estava dins el turisme, ha estat molt difícil treure-la perquè estava atrapada. Hem tallat el sostre i hem desmuntat un lateral del cotxe per poder retirar a la víctima», va detallar Farré. Sense donar més detalls, el mateix va explicar que en el moment de retirar les persones atrapades presentava més gravetat la ferida del vehicle que el conductor del camió. Posteriorment, el SUM es va endur els ferits a l’hospital i la Policia va analitzar la zona i els elements relacionats amb el sinistre per fer el corresponent atestat. 

El següent pas el van efectuar les grues que van procedir a retirar els vehicles per tal que no quedessin restes de ferralla ni fluids procedents dels automòbils a la via. Segons Farré «es neteja tot bé per evitar que hi hagi cap més accident». 

Retencions de trànsit

El departament de Mobilitat va informar ahir que les retencions de trànsit es van iniciar cap a dos quarts de sis de la tarda a l’avinguda Salou en sentit baixada. L’embús es va anar prolongant per tota la CG1 fins a arribar a la carretera de l’Obac, també en sentit baixada. Al cap de 20 minuts, Mobilitat va registrar retencions en sentit pujada a La Margineda fins al túnel de la Tàpia i també a l’alçada de la sortida de Sant Julià. El vial del Poblador es va tallar en els dos sentits de la marxa a causa de l’accident, i es va procedir a desviar la circulació pel centre de Santa Coloma, on es va produir una important congestió de trànsit, tant en direcció de pujada com de baixada. 

L’Hospital de Sant Pau va informar que els metges estaven fent proves a la ferida, sense determinar el seu estat

Cap a les vuit del vespre, es va obrir el vial del Poblador en sentit baixada. A la mateixa hora totes les retencions continuaven, excepte a la carretera de l’Obac que ja s’havia descongestionat. Mobilitat va detallar que a les 20.20 hores la circulació de la CG1 ja estava restablerta en ambdós sentits de la marxa. Mobilitat va informar al PERIÒDIC que a causa de les diverses vies afectades, aquesta vegada no havien calculat el total de quilòmetres de retencions.

El túnel de Pont Pla va patir ahir a la tarda talls intermitents, una actuació que es realitza sempre que hi ha densitat en el túnel, que en el cas d’ahir era a causat per l’accident. Com a alternativa, els vehicles es desvien a través de l’avinguda Fiter i Rossell. A dos quarts de deu de la nit, el compte de Twitter de Mobilitat va publicar que ja es comptava amb una circulació fluida a arreu del Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT