PUBLICITAT

Discussió mèdica en plena vista

  • Una disputa econòmica fa pujar a metges a l'estrada
C.G.
ANDORRA LA VELLA

¿Els efectes d'un cop de puny a una espatlla poden causar una ruptura del tendó? Aquest va ser el debat tècnic d'ahir entre tres experts mèdics, dos portats des de Barcelona per la defensa del processat i una metge forense del Principat. La singularitat d'aquesta discussió, amenitzada amb diferents punts de vista dels resultats, càtedres diferents i discursos amb gran volum de tecnicismes, és que enlloc de fer-se en un espai de conferències o en un centre hospitalari, es va donar en ple judici del Tribunal de Corts.

El perquè d'aquest escenari tant innovador té un rerefons econòmic. Durant una disputa entre dos conductors el passat 31 de desembre, un l'hi va clavar un cop de puny a l'esquena de l'altre. Segons l'agredit, l'impacte li va causar una ruptura del tendó dret, una lesió que va suposar una intervenció quirúrgica posterior i incapacitat laboral. Els costos ascendeixen a 15.000 euros per a la CASS i a prop de 14.000 per l'agredit, segons va demanar la defensa i la fiscalia. La defensa de l'acusat però, va al·legar, i de fet l'historial mèdic així ho confirma, que l'home pateix una malaltia degenerativa crònica que provoca el desgast dels tendons.

Caldrà decidir si el cop va agreujar o no la situació. Però en aquest cas la potestat no serà dels metges, sinó del Batlle.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT