PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili situa Escaldes com a ciutat creativa de la Unesco

El partit aposta per potenciar la cultura de forma inclusiva

Per Laura Cugat Ruiz

La candidata Rosa Gili acompanyada de membres del seu equip.
La candidata Rosa Gili acompanyada de membres del seu equip. | El Periòdic

La cap de llista del PS a Escaldes, Rosa Gili, va explicar ahir la seva voluntat de demanar que Escaldes-Engordany «sigui la primera parròquia creativa de la Unesco, perquè volem que la cultura ens uneixi, que sigui una eina integradora des de la participació ciutadana i que s’ajudi a donar a conèixer els artistes d’Andorra i del món». En aquest sentit, Gili vol que el comú entri dins la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, que es va crear el 2004. 

La candidata socialdemòcrata va explicar una mica més en profunditat què implica la petició per formar part d’aquest entramat de ciutats: «Les Ciutats Creatives de la Unesco és una xarxa que està basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Formar-hi part seria un fet diferenciador i enriquidor». Sense detallar els requisits, Gili suposa que la condició indispensable és «demostrar un interès per la cultura». Així doncs, Gili proposa apostar per la potencialitat cultural, habilitar zones pels artistes i reconèixer la seva feina.

Coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, Gili va ressaltar la voluntat que la cultura sigui inclusiva i s’adapti a les necessitats de totes les persones, impulsant iniciatives integradores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT