PUBLICITAT

Els tributs de la Massana es podran pagar en deu mensualitats

  • Les sancions de circulació tindran una reducció del 50% si es paga a temps
EVA ARASA
LA MASSANA

Periodic
Una sessió del Consell de Comú de la Massana Foto: TONY LARA

El Comú de la Massana va aprovar ahir l'Ordinació tributària i de preus públics per a l'any que ve, així com el calendari fiscal. La principal novetat és que s'introdueix el pagament a terminis, una mesura que s'ha pres per alleugerir la manera d'afrontar la càrrega tributària per part d'empreses i particulars. En un altre ordre de coses, la corporació comunal va aprovar l'Ordinació de circulació de vianants i de vehicles, juntament amb el Reglament del procediment sancionador per a les sancions d'estacionament i circulació. En aquest cas, s'estableix per primera vegada la reducció del 50% de l'import de la sanció si el pagament es fa dins del termini estipulat.

El conseller de Finances, Miquel Llongueras, va ser l'encarregat de presentar l'Ordinació tributària i de preus públics per a l'exercici 2011. Fins ara, existia la possibilitat de fraccionar o ajornar el pagament. El que s'ha introduït aquesta vegada és el pagament a terminis, de manera que els tributs i les taxes es puguin pagar en deu mensualitats. L'objectiu de la mesura és que el pagament es pugui fer de manera més «còmoda», especialment en el context econòmic actual.

Les taxes i els tributs que es podran pagar a terminis són la taxa d'enllumenat i higiene pública, l'impost de foc i lloc, el de la propietat immobiliària, el dels guals comunals i el de radicació de comerços, entre altres. Les persones que es vulguin acollir a aquesta facilitat hauran de presentar una sol·licitud entre els mesos de gener i febrer i, a partir del mes de març, el Comú començarà a cobrar les mensualitats –deu en total.

Des de l'oposició, la consellera del PS Anna Blàzquez va valorar la mesura com a molt positiva, ja que «permetrà que les empreses i les famílies reparteixin el pes dels impostos. Els socialdemòcrates creuen que «així també s'incentiva el pagament» i, a més, subratllen que el Comú disposarà de liquiditat tots els mesos.

Pel que fa als preus públics, i amb la mateixa intenció de facilitar el pagament per part de les famílies, les activitats infantils i de lleure que es pagaven tot de cop o trimestralment passaran a pagar-se mensualment.

Polèmica per un càrrec / Tot i que la sessió de Consell de Comú d'ahir es va desenvolupar de manera molt tranquil·la, la consellera socialdemòcrata Míriam Avellana va aprofitar el torn de precs i preguntes per preguntar les funcions i l'horari de la coordinadora de projectes i iniciatives estratègiques. Després de saber que la persona que ocupa aquest càrrec té una jornada reduïda (unes 20 hores) i cobra entre 2.400 euros i 2.800 euros, Avellana va ser contundent: «Una dedicació minsa per una retribució tan imporant». En canvi,el cònsol Josep M. Camp va assegurar que es tracta d'algú amb un perfil molt tècnic i «amb total disponibilitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT