PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les GSeries tindran un nou format més espectacular

Les proves se celebren abans en el calendari per tenir un clima millor

Per Miquel López-Egea

Àlex Bercianos, Joan R. Mas i Natàlia Gallego.
Àlex Bercianos, Joan R. Mas i Natàlia Gallego. | ANA / M. F.

Les Crèdit Andorrà GSeries serà més competitiva i atractiva perquè, per aquest any, l’organització ha decidit fer un canvien l’estructura i, a més de canviar el format, el motociclisme s’incorpora a la competició perquè juntament amb aquesta prova, se celebraran els Ice Gladiators.

Per tant, la principal novetat que es va donar a conèixer ahir en la presentació de la prova és que se celebraran uns entrenaments lliures, una classificatòria i dues finals. «L’estructura té un canvi interessant per afavorir la lluita cos a cos entre els pilots amb l’afegit per als espectadors de poder gaudir d’avançaments espectaculars», va explicar Àlex Bercianos, responsable d’organització de les Crèdit Andorrà GSeries i director del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. A més, va assegurar que «hem cregut que la millor solució era seguir amb la doble jornada per disputar les diferents mànegues, però amb la novetat que la jornada de dissabte s’iniciarà a les 16.00 hores i la del diumenge continuarà sent matinal, tot i que s’iniciarà a les 8.00 h. Així, hi haurà «cinc cites, amb cinc categories i cinc traçats diferents». «La nostra intenció és fer traçats variats tant en el sentit de la marxa com en les variants que es poden incloure o treure del traçat», afegia.

Per un altre costat, per primera vegada es disputarà una cursa al desembre, els dies 14 i 15, ja que per qüestió del temps, és a dir, per aprofitar els mesos de més fred, l’organització ha decidit avançar les competicions, com ja han fet altres organitzacions com la del Trofeu Andros. Així, preveu arribar i superar els 250 participants, és a dir, 50 corredors per prova, deu per modalitat i carrera. També hi ha la possibilitat que algun corredor de renom hi prengui part, com ha passat en altres ocasions.

Per un altre costat, la presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Natàlia Gallego, va comentar que celebrant-se conjuntament «podem arribar a 15 o 20 participants, a més d’oferir més espectacle. A qui li agrada la gasolina, li agrada el motociclisme». També va subratllar que «és un salt qualitatiu, ja que se celebra en cap de setmana», recordant que ara es comptaran amb més recursos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT