PUBLICITAT

Col·laboració per a les dades sobre l’habitatge

Víctor Filloy es reuneix amb l’Institut d’Estudis Regionals de Barcelona

Per El Periòdic

Víctor Filloy durant la jornada d'avui.
Víctor Filloy durant la jornada d'avui. | GOVERN D\'ANDORRA

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, es va reunir ahir amb el director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Ricard Gomà, per tenir el primer contacte amb els representants d’aquest consorci català amb l’objectiu d’estudiar la millora i innovació de les polítiques públiques relacionades amb l’habitatge i crear un sistema de dades.

El conveni signat amb el consorci públic vol aprofitar la seva l’experiència per desenvolupar activitats de recerca, formació i difusió de diverses temàtiques vinculades a les dinàmiques socials, ecològiques, econòmiques i territorials entre les quals es troba el domicili. 

La primera de les etapes del conveni consistirà en l’anàlisi per part de l’Institut de les dades existents a Andorra sobre aquesta matèria, com per exemple xifres d’Estadística, transaccions immobiliàries o preus de lloguer, amb la finalitat de disposar de tota la informació sobre la situació i així detectar potencialitats.

Així, l’IERMB podrà realitzar una proposta de sistema d’indicadors, estructurada en capítols, com ara parc d’habitatge o necessitats residencials, que tindrà en compte la informació disponible i les possibilitats de millora. El ministeri va fixar un full de ruta que ha de permetre desenvolupar més polítiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT