PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Toni Lima apunta a ser el nou director esportiu del València

L’actual responsable de l’àrea internacional de l’Alavès pot ser anomenat la setmana vinent

Per Miquel López-Egea

Toni Lima
Toni Lima | Deportivo Alavès

L’andorrà Toni Lima apunta a ser el nou director esportiu del València CF. El club està buscant una persona que ocupi el càrrec i l’actual responsable de l’àrea internacional de l’Alavès és el candidat, tal com van revelar ahir diversos mitjans de comunicació valencians. De fet, el seu germà Ilde es va fer ressò de la notícia a les xarxes socials.

El club taronja, amb Anil Murthy com a president, necessita algú que s’encarregui dels fitxatges i de les renovacions que ha d’afrontar el club i per tant, Lima, amb el seu currículum, encaixaria en aquest perfil, de manera que la setmana vinent es podria fer pública la decisió, ja que s’ha de posar a treballar de cara al mercat d’hivern perquè han d’arribar alguns reforços a l’entitat. L’exfutbolista nascut a Gavà comptaria amb la confiança de l’entrenador de club, Albert Celades, una personalitat vinculada al món del futbol i a Andorra. 

L’andorrà va ser director esportiu entre els anys 2009 i 2011 a l’SD Eivissa i al CD Puertollano. L’any 2011 va fer el gran salt quan va fitxar per l’Inter de Milà, per fer les funcions de cercapromeses al mercat espanyol, portuguès i brasiler. Va estar en aquest càrrec durant sis temporades i això li va donar una gran experiència, a més de permetre-li ajudar a la selecció d’aquell país als Jocs Olímpics de Londres 2012. Després va passar a ser captador del Manchester United al mercat espanyol. Va fer aquestes funcions durant un any i mig i va fitxar per l’Alavès. Cal recordar que és el descobridor de jugadors com Neymar o Coutinho.

Lima és una personalitat de ressò i parla sis idiomes:  català, castellà, anglès, portuguès, italià i francès. Té llicència d’entrenador UEFA Pro, a més d’un curs superior de formació de Director Esportiu.

A l’Alavès va ocupar un càrrec de molta rellevància dins de la secretaria tècnica, ja que es va convertir en la mà dreta de Sergio Fernández i, per tant, va ser una peça important per a l’entitat. Lima va haver de treballar en la configuració del projecte de l’equip i per tant, tenia plena responsabilitat a l’hora de realitzar els fitxatges del club.

«Sóc un home de futbol. Sempre he tingut clar que volia seguir vinculat a aquest esport quant a direcció, em vaig formar com a tal i he treballat 12 anys amb la federació brasilera, això em va portar a treballar amb l’Inter i el Manchester United», va explicar en aquell moment i va assegurar que «tinc una experiència important, tinc moments inoblidables, és un pas més a la meva trajectòria, vull aportar capacitat i il·lusió».

A Andorra

En una entrevista a EL PERIÒDIC, l’actual president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Àlvarez, va reconèixer que «no descartaria comptar amb els seus serveis» per a l’entitat però va aclarir que «desconec el que ens podria aportar i no sé si a ell li podria interessar estar a una federació petita perquè està acostumat a reptes importants, encara que podria ser una persona vàlida pels seus coneixements». A més, va recordar que «he jugat amb ell i el considero una molt bona persona, ha estat vinculada al futbol andorrà i el coneix molt bé». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT