PUBLICITAT

La Plataforma Sindical critica les formes del Govern

  • Diuen que l'augment de l'IPC s'havia acordat en uns termes diferents
E.A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Treballadors i ciutadans, al servei de tràmits del Govern Foto: EL PERIÒDIC

La Plataforma Sindical va emetre ahir un comunicat als seus afiliats, mitjançant el qual expressava el seu malestar per la manera amb què el Govern va prendre la decisió d'aplicar l'augment de l'IPC als salaris dels funcionaris inferiors a 2.000 euros i, en canvi, no aplicar-lo a tots aquells salaris que superin aquest import. Aquesta mesura, que està inclosa en la proposta de pressupost que va presentar l'Executiu, ha generat malestar entre els treballadors de l'Administració i, molt especialment, a la Plataforma, no tant pel seu contingut com pel fet que el Govern es desdigués de l'acord al qual es va arribar amb els representants dels treballadors, segons diu l'ens sindical.

La proposta de la Plataforma Sindical era que s'apliqués l'augment del 100% de l'IPC al treballadors del grup C, un augment del 50% als treballadors del grup B i un augment 0 als treballadors del grup A. Segons el seu portaveu, Joan Torra, això havia de permetre que més treballadors es beneficiessin d'un augment de sou, però amb increments inferiors en el cas dels treballadors del grup B. Ara bé, Torra va insistir que el problema no és que una mesura sigui millor que l'altra, sinó que «s'havia arribat a un acord a partir d'unes converses i, a última hora, el Govern va prendre una decisió diferent de manera unilateral».

Reunió a ordino / Per un altre cantó, l'altra plataforma sindical, que agrupa els funcionaris dels comuns, va celebrar ahir una reunió a Ordino. El seu portaveu, Cristian Asensio va valorar positivament la trobada, a la qual van assistir una cinquantena de persones. La propera reunió, sense data, serà a Escaldes-Engordany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT