PUBLICITAT

Encamp

Laura Mas ampliarà el Casal del Poble i refarà els Arínsols

Amb les obres del nou Museu de l’Automòbil «reordenaran entorns»

Per Elisabet Cortiles

Laura Mas conversant amb padrines del Casal del Poble
Laura Mas conversant amb padrines del Casal del Poble | EL PERIÒDIC

Des del mateix Casal del Poble, la candidata a cònsol major d’En Comú Per Encamp, Laura Mas, va anunciar la intenció d’ampliar l’espai destinat per a la gent gran. La líder d’UP va compartir un berenar amb padrins i padrines per explica’ls-hi que pretenen construir una tercera planta a l’edifici per guanyar espai. Mas va assegurar que «el local s’ha quedat petit i d’aquesta manera, els padrins disposaran d’un local més gran per fer les seves activitats». 

Actualment, deia la cap de llista, «la gent gran està repartida entre La Valireta i el Casal del Poble, i d’aquesta manera no hauran d’anar d’un lloc a l’altre». La coalició va afirmar que són demandes fetes per la gent gran d’Encamp. En aquest sentit, afegia que «la gent gran són les nostres arrels i en l’actualitat, són més dinàmics i actius». És per això que també volen ampliar l’oferta de tallers i «per exemple, fer-ne un de teatre», detallava Mas. 

La reestructuració de la Plaça dels Arínsols, també anunciada ahir, va en la mateixa línia amb l’objectiu de «fer-la un espai de convivència, especialment per a la tercera edat». La líder de la coalició va confessar que «a l’actual vitrina que serveix per donar ombra a l’estiu, els padrins passen molta calor, així que la idea és refer-la». «Volem crear més zones verdes i d’esbarjo per a que la gent gran en gaudeixi quan no faci tan fred».

A nivell pressupostari, Laura Mas va confirmar que el projecte és viable perquè «hem fet un programa molt acurat. Sabem com estan les finances comunals actualment i què ens permetran fer durant els pròxims quatre anys». Tot plegat, «aprofitant les obres del futur Museu de l’Automòbil per reordenar els entorns».

Padrins del Pas / Laura Mas va parlar també de les propostes que tenen per als padrins del Pas de la Casa. La cap de llista vol fer més trobades i activitats al nucli urbà, on s’habilitarà una nova zona de lleure específicament per a la gent gran. Fomentarà les sinèrgies entre els infants i els padrins de la parròquia a través de la Biblioteca, l’Espai Jove i l’Escola Bressol. 

PENSANT EN EL FUTUR / Sobre el Pas, la coalició té en el seu programa el compromís de finalitzar les obres de la guarderia. Des d’En Comú Per Encamp, van refermar la continuïtat de la programació infantil a les biblioteques de la parròquia, amb «tallers, contacontes, espectacles de teatre i lectures», deia Mas, per «seguir sent un referent en la programa infantil al Principat».

Pel que fa a la resta de propostes vinculades a la política social, l’agrupació té centrat el seu programa en potenciar mesures per fomentar l’habitatge de lloguer. Prometen bonificar el 50% de la cessió obligatòria en terreny consolidat a tots aquells edificis de nova construcció que es destinin a lloguer i prioritzar les obres d’immobles que tinguin la mateixa finalitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT