PUBLICITAT

Ordino

Mortés baralla opcions públiques i privades per a l’Hotel Casamanya

En la parcel·la del costat hi ha la possibilitat de construir un nou edifici

Per Joan Josep Blasco

Serracanta, Mortés i Escabrós davant l'Hotel Casamanya.
Serracanta, Mortés i Escabrós davant l'Hotel Casamanya. | J.J.B.

Els anys que porta tancat l’Hotel Casamanya comporta que es trobi en males condicions en el seu interior. En Comú per Ordino presenta projectes de caràcter públic i privat per a la seva rehabilitació i que l’edifici tingui un ús que sigui profitós per a la parròquia.

El candidat de la formació, Josep Àngel Mortés, recordava que «amb el Quart d’Ordino, que és propietari de l’edifici, hem signat un conveni fa un any i mig amb el qual el comú pot fer ús dels seus béns, inclosos l’Hotel Casamanya. A partir d’aquí és trobar-li una activitat. La principal és que aporti valor afegit a la parròquia d’Ordino». Des de la corporació «tenim un projecte per tal d’ubicar-hi les dependències del comú, centralitzant tots els serveis en aquest edifici», que necessita una inversió d’uns sis milions d’euros, que anirien «a càrrec del comú, o bé d’alguna empresa que vulgui ubicar-hi qualsevol activitat que aporti valor afegit». En aquest cas, «seria a càrrec de l’empresa. Es faria un concurs, amb una concessió».

En el darrer consolat s’han mantingut contactes amb empreses «però costa arribar a desenvolupar-se perquè hi ha una inversió molt forta a fer. És un edifici protegit per Patrimoni i això fa que aquesta inversió encara sigui més costosa. És un edifici públic i finalment hem aconseguit trobar una solució», que és portar les dependències de la corporació, un trasllat amb una durada de tres anys i que permetria comptar «deixar espais buits» a la Placeta, on es tractaria de «buscar tipus de negoci per revitalitzar el centre del poble». Davant l’opció privada a l’Hotel Casamanya, Mortés exposava que a «la parcel·la del costat es pot construir, perquè no està protegida per Patrimoni. Es podria construir un edifici nou» i en «una segona fase ubicar diferents activitats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT