PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pocs i petits matisos respecte al funcionariat

El funcionament del servei de recollida de residus centra algunes de les diferències entre les aspirants a cònsol

Per Adrià Esteban

Conxita Marsol, Emi Matarrodona i Dolors Carmona, les tres candidates.
Conxita Marsol, Emi Matarrodona i Dolors Carmona, les tres candidates. | MARICEL BLANCH

El primer debat electoral de la campanya, organitzat pel Sitca, va tenir lloc ahir a la sala d’actes de la Llacuna i va concentrar a les tres candidates de la parròquia per tractar l’estat del funcionariat del comú. Les aspirants a cònsol major van ser sotmeses a un decàleg de preguntes formulades per una moderadora en les quals totes tres van respondre en una línia força similar. 

Amb tot, algunes diferències es van evidenciar, per exemple, en la percepció del funcionament del servei de recollida de residus, externalitzat pel comú. «La privatització de la recollida d’escombraries no s’ha traduït en una millora de serveis», va assenyalar la cap de llista de terceravia, Emi Matarrodona. En la mateixa línia es va expressar la candidata del PS, Dolors Carmona, qui va assegurar que «s’han pogut constatar les deficiències dels serveis», raó per la qual va afirmar que «hem d’evitar que s’externalitzin nous serveis i es cedeixin instal·lacions públiques per a usos privats». Per la seva banda, la cap de llista d’En Comú i actual cònsol major, Conxita Marsol, va mostrar-se «sorpresa» per les afirmacions de les seves contrincants. Marsol va defensar la privatització perquè «érem l’únic comú que no el tenia» i va posar en valor «el gran estalvi que representa». Així mateix, va remarcar que «no veiem la necessitat de fer més privatitzacions».

Un altre objecte de matisos va ser el fet d’incloure  representants comunals en la taula de treball de desplegament de la Llei de la Funció Pública. Mentre que Matarrodona i Carmona ho van veure factible, Marsol va assegurar que «potser no cal estar-hi presents però si estar informats» tenint en compte que competeix a l’Administració central.

Quant als elements de coincidència, totes tres van defensar mantenir el pagament dels triennis i Marsol va valorar «una revisió a l’alça» atès que «som dels comuns més baixos», quelcom que Matarrodona es va mostrar prudent perquè «primer cal veure si és viable, que no hi hagi retallades és el més important». A més, les aspirants a cònsol van veure amb bons ulls implementar un sistema de jubilació anticipada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT