PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS furga pels «sobrecostos» a Meritxell i l’espai ‘The Cloud’

Carmona proposa eines de negociació col·lectiva entre els agents implicats

Per Adrià Esteban

La cap de llista del PS, Dolors Carmona, atén als mitjans de comunicació.
La cap de llista del PS, Dolors Carmona, atén als mitjans de comunicació. | PS

En el segon dia de campanya electoral el PS va convocar als mitjans de comunicació a la zona de The Cloud, un dels espais que ha generat major controvèrsia en el darrer mandat. Aquesta declaració d’intencions es va traduir en un retret als «sobrecostos innecessaris» que han provocat els projectes desenvolupats en aquell indret, tal com va assegurar la cap de llista del PS, Dolors Carmona. 

En aquest sentit, el número dos de la llista, Sergi González, va afegir-se a la crítica sobre la remodelació de l’avinguda Meritxell per lamentar que «hem patit un sobrecost de 4,3 milions d’euros, el que suposa per cadascun dels ciutadans 191 euros de més que hem hagut de pagar». A més, quant al principal eix comercial de la capital, Carmona va sostenir que «el sobrecost va  ser per un caprici de voler fer aquestes obres en un termini molt curt de temps», quelcom que segons la dirigent socialdemòcrata «va generar que el preu de l’obra pública es disparés i condicionés fins i tot el mercat».

En referència al projecte de The Cloud, González va afirmar que «la ciutadania té misteris i no sap ben bé que farem aquí. Andorra Telecom ha perdut 3 milions d’euros entre enderrocar i fer estudis». Pel que respecta a les negociacions, Carmona va admetre desconèixer el contingut més enllà de tenir constància de la intenció del comú de fer «una permuta amb altres zones de la parròquia».

Per tot plegat, l’aposta socialdemòcrata passa per un projecte en el qual tots els agent implicats participin «en taules de treball i eines de negociació col·lectives perquè tothom s’hi senti representat» i que respongui «tant a les necessitats d’Andorra Telecom com dels ciutadans». «Volem canviar el que és la manera de planificar i gestionar el que és l’obra pública», va exposar Carmona, partidària reactivar la zona perquè sigui «un nucli d’atracció turística però alhora un nucli per promoure la convivència i la interrelació entre els ciutadans de la parròquia». 

El PS porta a la Batllia «comentaris racistes»

El PS va anunciar ahir, a través d’un comunicat, que ha posat en coneixement de la justícia un dossier amb les publicacions, de caire «clarament racista», que es van fer durant la campanya de les passades eleccions generals des de determinats perfils anònims contra el llavors número 13 de la llista nacional del PS, Rachid Cherkaoiu, i actual vuitè candidat en la llista del PS per a Andorra la Vella. L’objectiu és «evitar que hi hagin temptacions de reproduir qualsevol dels fets en un futur».

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT