PUBLICITAT

Objectiu Comú proposa la creació d’un bus parroquial

Objectiu Comú proposa la creació d’un bus parroquial

Per El Periòdic

Albert Torres parla amb la gent gran de Canillo.
Albert Torres parla amb la gent gran de Canillo. | EL PERIÒDIC

La millora de la mobilitat social, les infraestructures i els accessos va concentrar ahir les demandes de la gent gran al Centre Sociocultural de Canillo, l’edifici de l’antic comú. Com a gran mesura, la candidatura d’Objectiu Comú de la mà d’Albert Torres i Dolors Cabot vol donar resposta amb la creació d’un bus parroquial que redueixi la freqüencia actual de pas i ajudi als avis i, en general, a tota la gent de la parròquia a arribar als indrets més allunyats del territori.

La representant de la gent gran de Canillo, Rosa Alcover, va afirmar que «no s’ha escoltat a la gent gran de la parròquia. Hi ha hagut un silenci administratiu. Hem de realitzar grans pujades per portar als nens a l’escola i potser a l’estiu es pot fer, però a l’hivern quan neva, plou i els carrers es congelen, és molt perillós. O habilitem el pàrquing per aconseguir que els pares deixin als nens a l’escola o millorem el transport públic». 

En aquest sentit, la rehabilitació de les carreteres també va ser un tema destacat, ja que els jubilats denuncien que «el Comú ha de posar més baranes i reconstruir els trams de punts negres perquè no hi hagi més accidents».

En aquesta línia, Dolors Cabot va contestar que «som conscients d’aquesta necessitat. Sabem que necessitem un bus parroquial i que el bus estatal hauria d’augmentar la seva freqüència. Ens veurem de forma habitual per tirar endavant aquestes petites coses que faciliten la vida de tothom, no només vindrem per les eleccions».

 

D’altra banda, els jubilats van recordar de la mà de Lluís Samper a la nova candidatura canillenca que «el poble no sap el que fa la gent gran. Ens agradaria que la gent ens escolti, fer més activitats culturals com tallers o teatres i connectar ambs els joves, que el Comú truqui a la gent que viu sola per veure com es troba».

En resposta a aquesta reclamació, Cabot va afirmar que «el nostre objectiu i filosofia és obrir el Comú a la gent des dels nens fins als més grans. Crearem un departament de comunicacio a la corporació perquè tant mitjans com ciutadans s’assabentin del que feu». 

Per últim, la candidatura va recordar la importància d’explotar al màxim el potencial del Palau de Gel, on els més grans de la parròquia tenen l’entrada gratuïta a les diferents activitats i en volen oferir més. Cabot va afirmar que «el Palau de Gel és marca Canillo, però tenim la intenció de fer obres de treatre on tant joves com grans participin junts».

PUBLICITAT
PUBLICITAT