PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF convoca una assemblea per aprovar les noves subvencions

La federació presenta un nou projecte d’ajudes però exigeix un conjunt de condicions importants als clubs

Per Miquel López-Egea

El president de la FAF, Fèlix Álvarez, en la darrera assemblea de l’entitat.
El president de la FAF, Fèlix Álvarez, en la darrera assemblea de l’entitat. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) celebrarà el pròxim 5 de desembre una assemblea general extraordinària per aprovar els procediments per atorgar les noves subvencions als clubs i jugadors i la modificació del Reglament de la Llicència UEFA. Serà a l’Estadi Comunal, a les 20.00 hores en primera convocatòria i a les 20.30, en la segona. Aquesta assemblea arriba en un moment delicat per a l’entitat, ja que encara no ha nomenat un secretari general i després que alguns clubs avaladors de la nova junta no estiguin contents amb la seva gestió.

En aquest context, la FAF buscarà en assemblea aprovar un projecte per al desenvolupament dels clubs i per a les beques dels futbolistes del país. Tot i això, per a obtenir aquestes subvencions, les entitats hauran de complir un gran nombre de requisits, ja que tots els moviments econòmics de la FAF estan sota lupa des de l’esclat de l’Operació Cautxú.

La finalitat de les noves ajudes han de ser per a finançar l’activitat i la gestió ordinària dels clubs, el desenvolupament del futbol i futbol sala femení, organitzar tornejos al Principat, participar en tornejos a l’estranger, la professionalització de les estructures dels clubs afiliats, l’adquisició de material esportiu, millorar el futbol i el futbol sala base, activitats de formació, accions de caràcter social o humanitari i aportar membres al col·lectiu arbitral.

Requisits importants

A més d’estar inscrits al Registre d’Associacions del Govern i d’estar afiliats a la FAF, els clubs hauran de disposar de llibres de comptabilitat, registres i els documents exigits en la normativa esportiva, fiscal i associativa i també hauran d’acreditar les condicions de solvència econòmica, social o financera que s’hagi establert.

A més a més, els clubs hauran d’estar al corrent de pagament i hauran d’haver complert les seves obligacions amb l’Agència Tributària i amb la FAF, a més de no tenir cap diligència deutora amb SAIG d’Andorra. A part, per evitar possibles confusions, hauran de presentar una memòria justificativa de les activitats per les quals se sol·licita la subvenció així com l’adequació de les ajudes als objectius previstes en la convocatòria corresponent. També hauran d’aclarir en el pressupost total, quina quantitat de diners aporta la FAF i quines seran les possibles aportacions d’alguna entitat bancària o de tercers, a més d’informar detalladament dels participants en les activitats subvencionades i d’un compromís per escrit de realitat l’activitat o la inversió en el cas d’obtenir l’ajuda.

Màxim de 6.000 euros

Els clubs del país, com a màxim, podran rebre un import anual de 6.000 euros, sempre que s’acrediti on van destinades aquestes subvencions.

Queden exclosos d’aquestes ajudes els clubs que durant la temporada en curs rebin o hagin rebut diners de la UEFA, ja sigui pel Versament de Solidarité o per l’acord de repartiment de la Lliga de Campions. També queden exclosos d’aquestes subvencions totes aquelles entitats de la Segona Divisió que presentin un pressupost superior als 12.000 euros o tots els clubs de futbol sala que tinguin un pressupost superior als 8.000 euros.

Per tant, de caràcter general els clubs podran rebre 3.500 euros però també 2.500 pel femení, 1.500 per organitzar un torneig, 1.000 per jugar un torneig a l’estranger, 3.500 per professionalitzar l’estructura, 3.500 per material, 2.500 pel futbol base, 1.800 per formació, 1.500 per les activitats socials, 2.500 pels àrbitres i fins a 2.000 per altres subvencions que no estiguin contemplades i que la FAF consideri oportunes. 

Subvencions als jugadors

Per un altre costat, presentaran els procediments per a l’obtenció de subvencions als jugadors seleccionables de futbol base, que hauran de ser andorrans, potencialment seleccionables i afiliats a algun club de futbol de fora del país d’un nivell superior als equips de la FAF i que estiguin a més de 100 quilòmetres del Principat. Podran rebre un màxim de 3.000 euros anuals que poden estar destinats a desplaçaments, allotjaments, àpats i manutenció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT