PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA proposa un pla per revifar la part alta d’Escaldes-Engordany

El cap de llista està a favor de l’aparcament que connectarà el camí de l’Obac amb la parròquia

Per Laura Cugat Ruiz

El candidat de DA d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, a la dreta de la imatge a la plaça Santa Anna en la convocatòria que va tenir lloc ahir al matí.
El candidat de DA d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, a la dreta de la imatge a la plaça Santa Anna en la convocatòria que va tenir lloc ahir al matí. | Demòcrates

El candidat a cònsol major de DA a Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, va explicar ahir a la plaça Santa Anna un dels principals punts del programa, centrat a revitalitzar la part alta del comú que antigament havia estat el centre de la parròquia. En aquest sentit, una de les apostes centrals és donar suport a l’aparcament que es vol construir per connectar el camí de l’Obac i Escaldes i que crearà unes 500 places noves per aparcar. Una altra de les propostes és repensar quin ús atorgar a la parcel·la que hi ha davant l’església que el comú actual ha adquirit.

Aleix va introduir les seves declaracions posant èmfasi en el lloc de la convocatòria, la plaça Santa Anna: «Aquest és un lloc simbòlic perquè estem situats en el bressol econòmic i d’activitat de la parròquia d’Escaldes a mitjans dels anys 50. Per circumstàncies urbanístiques, la parròquia s’ha anat desenvolupant per la part baixa, cap al que actualment és Vivand». Per Aleix aquest indret també és especial perquè és on va néixer i créixer. Una de les mesures de reactivació d’aquesta part del comú se centra en el carrer d’Engordany, amb la voluntat «d’arranjar-lo, millorar-lo i impulsar una sèrie d’activitats noves per donar vida a aquesta part». 

Nou aparcament

En el darrer Consell del comú d’Escaldes, l’actual cònsol menor, Marc Calvet, va exposar el projecte de l’aparcament que es vol fer entre la carretera i el carrer de l’Obac, una iniciativa «que dotarà la zona d’un nou atractiu per la comunicació entre les vies i les facilitats per aparcar». Miquel Aleix va assegurar que si guanyen, «el que farem és de manera immediata adjudicar l’enderroc i començar a preparar-ho tot per fer la licitació per la construcció de l’obra. Independentment de les partides que s’hagin de preveure pressupostàriament, també ens interessa veure a través de les constructores amb quin temps s’ha de fer el projecte». En el consell, es va parlar d’un cost de 12 milions d’euros i tres anys de treballs.

L’altre punt estratègic és la parcel·la del davant de l’església. «Jo crec que va ser una compra fantàstica i ara hem de mirar què hi acabem construint per millorar l’espai i convertir-lo en un atractiu», va dir Aleix. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT