PUBLICITAT

Encamp

Arran torna a fer una pintada proavortament a la seu del Bisbat

Assenyalen Vives de ser l’únic culpable de no exercir aquest dret

Per El Periòdic

Una captura del vídeo penjat per Arran Alt Urgell.
Una captura del vídeo penjat per Arran Alt Urgell. | Arran Alt Urgell

L’edifici del Bisbat d’Urgell va patir novament una pintada per reclamar la despenalització de l’avortament al Principat. Els fets van ser reivindicats pel col·lectiu Arran, que a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials mostra com dues persones encaputxades van estampar un missatge en referència al debat sobre la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.

El Palau Episcopal va patir una pintada proavortament el setembre passat, també feta per Arran

Les dues persones van escriure de nit, a la paret de l’edifici, el missatge La por canviarà de bàndol, i amb la signatura d’Arran, que ho vincula amb el final de la setmana en què va tenir lloc el Dia Internacional contra la Violència de gènere (25 de novembre). En el seu compte de Twitter, l’agrupació justificava la seva acció perquè, segons deien, «estem fartes de la violència que exerceix l’Església contra totes nosaltres i el Bisbe és responsable que les dones d’Andorra no tinguin dret a l’avortament».

No és el primer cop que l’edifici del Bisbat pateix una pintada proavortament, ja que el passat mes de setembre n’hi va haver una altra, també feta per Arran, que deia Fora els rosaris dels nostres ovaris. Durant les festes majors de la Seu de l’any passat, Arran, que ha vingut culpant el bisbe Joan-Enric Vives pel fet que no es despenalitzi l’avortament en detriment de restringir els drets de les dones, va cremar fotos del Copríncep episcopal durant les festes de la capital de l’Alt Urgell. Contactat pel PERIÒDIC, el Bisbat no ha volgut pronunciar-se. 

Lluita a favor de l’avortament

La voluntat de despenalitzar l’avortament al Principat va ser una de les principals reivindicacions del 25-N. El desbat sobre la despenalització de l’avortament es produeix en un moment en què el Govern va decidir portar a la fiscalia la portaveu d’Stop Violències, Vanessa M. Cortés, per la seva declaració la Convenció per a l’eliminació de la discriminació envers la dona (Cedaw). D’altra banda, recentment el Govern va presentar un programa d’orientació per a les dones que volen interrompre l’embaràs però que ho han de fer fora. Es tracta d’un model d’atenció pluridisciplinar en què els professionals de la Salut poden informar les pacients sobre l’opció d’avortar, però en cap cas les poden derivar a un centre de salut que es trobi a l’estranger

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT