PUBLICITAT

Encamp

Terceravia recupera la idea per fer el telecabina d’Engolasters

També plantegen fer un gimnàs a l’aire lliure a la vora del llac

Per Elisabet Cortiles

Santiago Gonzalez conversant amb un obrer a la que va ser l’ubicació de l’antic telecabina d’Encamp.
Santiago Gonzalez conversant amb un obrer a la que va ser l’ubicació de l’antic telecabina d’Encamp. | EL PERIÒDIC

La recuperació del telecabina que unia el nucli d’Encamp amb el llac d’Engolasters és una de les propostes més destacades dels candidats a cònsol major per Encamp. El cap de llista de terceravia, Santiago Gonzalez, va detallar ahir que en el cas de guanyar les eleccions comunals, faran un estudi d’impacte per construir el funicular, amb l’objectiu de «donar un impuls econòmic als comerços de la vila, donat el pol d’atracció en el que es convertiria la instal·lació».

Santiago Gonzalez: «Tant el PS com UP fa anys que parlen del telecabina però mai han aconseguit res. Nosaltres segur el fem»

Des del lloc on es va ubicar l’antic telecabina d’Encamp, Gonzalez també va manifestar la intenció de muntar un equipament a l’aire lliure per «fomentar l’esport al volant del llac», i afegia que «el Funicamp té un atractiu molt vinculat al turisme d’hivern i el que volem és que els turistes també vinguin a l’estiu». Segons el candidat a cònsol major de terceravia, «amb les dues infraestructures tindríem dos nuclis comercials dins de la vila». 

Nou disseny, nova ubicació // L’agrupació proposa que el nou telecabina surti des de l’aparcament de Terres Primeres -davant del Museu Nacional de l’Automòbil-, i que l’arribada  sigui al mateix llac d’Engolasters. «L’aparcament és terreny comunal, però si no es pogués fer allà, estudiaríem una cessió a un altre lloc», afirmava Gonzalez, que no va matisar el possible cost de l’obra però admetia que «s’hauria de mirar l’estat de les finances per valorar la seva gestió». 


La intenció de tercera via és crear sinèrgies entre els hotels de la parròquia i els botiguers per fomentar l’ús del futur telecabina. Volen que el gruix de visitants al llac d’Engolasters torni a sortir des d’Encamp, ja que actualment ho fan per carretera a través d’Escaldes i «sense passar per la nostra parròquia», lamentava Gonzalez. 

Les altres  propostes // El líder de terceravia a Encamp va criticar que «tant el PS com UP fa anys que parlen del telecabina però mai han aconseguit res. Nosaltres segur el fem si els ciutadans donen una oportunitat a terceravia». El cert és que durant els darrers vuit anys, el comú d’Encamp va intentar, sense èxit, tirar endavant la seva viabilitat. El cònsol major, Jordi Torres, no va aconseguir trobar cap empresa constructora que assumís el cost de l’obra a canvi d’una concessió. Tampoc el seu antecessor, el socialdemòcrata, Miquel Asís, va trobar el finançament suficient per fer possible el funicular.


L’únic partit que no té al seu programa la recuperació de l’antic telecabina a Engolasters és Agrupament Encampadà. Durant la seva presentació oficial, la cap de llista de la nova formació, Esther Vidal, va assegurar que les seves «eren propostes reals i factibles que millorin la vida dels encampadans, no pas modes passatgeres que es venen repetint durant anys». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT