PUBLICITAT

Jiménez s'adjudica el Mundial Juvenil de Yucatán

És una de les proves més importants i de presitigi del planeta

Per El Periòdic

Vicky Jiménez, amb la tricolor.
Vicky Jiménez, amb la tricolor. | Mundial Juvenil de Yucatán

Quan es parla de Vicky Jiménez és inevitable preguntar-se fins a on arribarà. Ahir va firmar una nova gesta en el seu palmarès i es va adjudicar el Mundial Juvenil de Yucatán després de fer un gran partit contra la canadenca Melodie Collar, imposant-se per 7-6 (10-8) i 6-2. L’andorrana va lluitar en un primer set agònic en el qual va aixecar cinc punts de set en contra, de fet, al tie break anava perdent sis a tres i va aconseguir empatar a sis, després ho va tornar a fer a vuit i finalment va aconseguir tancar-lo a favor seu. El segon ja el va dominar amb més comoditat, de manera que va aconseguir emportar-se la copa, després d’haver-se mostrat molt precisa davant d’una rival que va cometre errades.

L’andorrana va celebrar el títol amb la bandera tricolor a les mans, després d’una emotiva abraçada amb el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, ja que haver-se imposat en aquest torneig és un gran pas per a la seva carrera perquè és un dels més importants en categoria sub-18, i tan sols té 14 anys.

Ara, després de fer una gran escalada en el rànquing mundial i assolit la 25a posició, la jugadora del Principat competirà a l’Orange World de Miami, torneig al qual aspira. Després, podrà disputar al gener l’Open d’Austràlia júnior, competició per a la qual ja està classificada i en la qual si les coses surten correctament, pot sortir de cap de sèrie.

«És increïble, veníem a agafar experiència però hem guanyat, és un torneig de màxim nivell perquè hi ha cinc graus al món», comentava el seu pare i entrenador Joan Jiménez i assegurava que «els 500 punts aconseguits són els que havia sumat tot l’any, de manera que assoleix el rànquing 25». «Com a entrenador crec que estem millorant moltes coses, molts aspectes», destacava  i remarcava que «s’ha fet una bona feina pel que fa a preparació física i també tècnica durant aquest mes i mig d’aturada. Ha estat una pretemporada molt llarga però els resultats es veuen a la vista». Així mateix, va subratllar que «veig una Vicky molt forta, amb moltes ganes i decidida» i va recordar que «se li ha de donar importància al que ha fet perquè té 14 anys i pot jugar quatre anys més aquest torneig, que és de primera línia sub-18, en el qual hem guanyat a gent molt bona». També va recordar que «Cori Gauff, que és una tennista que està de moda, el va disputar i el va perdre, això et diu la magnitud d’aquest torneig». «Estem molt il·lusionats i amb ganes de treballar, és un títol que a escala d’Andorra és una fita, igual que per a ella», sentenciava.

Per un altre costat, Vicky Jiménez va considerar davant la premsa després de la victòria que «és un somni fet realitat, m’encantaria tornar l’any vinent però vull estar a un nivell més alt». «Les claus són ser molt positiva, respectar al rival i no deixar de lluitar, això ha estat l’important, estic molt contenta», assegurava. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT