PUBLICITAT

La Massana

El luxe de fer la primera de l’any amb les pistes buides

Els esquiadors aprecien la bona qualitat de la neu i la poca afluència de turistes en l’obertura de Pal-Arinsal i els sectors de Soldeu i el Tarter

Per Anna Ribas

Una mare esquia amb la seva filla.
Una mare esquia amb la seva filla. | Vallnord - Pal Arinsal

Carregar el material, fer el trajecte amb cotxe, posar-se les botes i respirar profundament abans de començar a lliscar. No hi ha res com l’emoció de la primera esquiada de la temporada i, tot i que ja fa dies que algunes de les pistes del país estan obertes, de fet, l’estació més prematura va ser Ordino-Arcalís el 16 de novembre, aquest cap de setmana ha estat el torn de Pal-Arinsal, Soldeu i el Tarter.

Hugo: «Les pistes estan buides, crec que la gent s’està esperant al pont de la Puríssima»

El domini de la Massana va comptar amb la presència de gent del país, però també d’alguns estrangers que tenien ganes de fer la primera esquiada de la temporada. Aquest és el cas del Fernando, que venia de Madrid i va pujar a esquiar amb els seus cosins de Saragossa. «Ja fa anys que venim a Andorra, ens agrada el país i les pistes. De fet, de cara al febrer ja estem preparant una altra escapada», apuntava. Quant a la qualitat de la neu, va indicar que «per la part de baix està més dura perquè ahir va ploure, però a dalt està espectacular. Ens ho hem passat molt bé, teníem moltes ganes d’arrencar la temporada».

Per la seva part, l’Andrea, de la Seu d’Urgell, va expressar que «ha anat molt bé. Estava tot molt tranquil, m’esperava més gent. La neu estava una mica dura però estic súper contenta que hagi arribat tan d’hora i que s’hagi pogut obrir ja, hi havia ganes». Així mateix, la Lamia, marroquina que va venir des de Barcelona, va afirmar que «ha estat el primer contacte amb la neu de la temporada i he vingut amb el meu marit, els meus fills i la meva mare».

Per a alguns va ser el primer contacte amb la neu però la Maria ja fa dies que esquia. «Ho he vist molt fluixet quant a gent però hi ha molt bona neu i estic molt contenta que hagin obert les pistes. Tot i que fa setmanes que pujo a fer randonée, amb les pistes obertes ja és una altra cosa», valorava.

Per la seva part, l’Hugo va considerar que «la neu està en bones condicions, han treballat bé. Hi ha un parell de llocs puntuals pelats però està prou bé. Nosaltres vivim aquí al costat i vaig a Arcalís gairebé cada dia, a més, tinc una botiga de bicis, Riders, i ara lloguem les snowscoot». Pel que fa a l’afluència de gent del cap de setmana, va comentar que «les pistes estan buides, crec que la gent s’està esperant al pont de la Puríssima, a més estem a finals de mes».

PUBLICITAT
PUBLICITAT