PUBLICITAT

Els partits reclamen «reactivar l’economia» encampadana

Les quatre llistes coincideixen en impulsar el comerç al Pas de la Casa i millorar la qualitat de vida

Per Elisabet Cortiles

Les quatre candidatures que es presenten a Encamp van coincidir en escollir la plaça del comú per donar el tret de sortida a la campanya electoral. Una a una es van cedir l’espai per poder penjar el seu cartell i fer quatre cèntims del programa que defensaran durant les pròximes dues setmanes. El bon ambient i el fair play van dominar en el creuament dels candidats a cònsol major i la resta d’integrants de cada de llista, que fins i tot es van saludar efusivament i en alguns casos, es van quedar a mirar de lluny la penjada de cartell dels seus rivals. Si alguna cosa en comú van tenir ahir les quatre candidatures va ser manifestar la necessitat d’impulsar la parròquia.

Enmig de la similitud dels seus discursos, la paraula més repetida a la plaça dels Arínsols va ser reactivació, que tard o d’hora acabava sortint de la boca dels candidats i candidates a cònsol major, però amb petites diferències. Per a Agrupament Encampadà, el que cal és reactivar la qualitat de vida de la ciutadania i, segons la cap de llista Esther Vidal, ho faran «amb petits canvis que milloraran el benestar dels emcapadans, com intensificar la neteja dels carrers». En Comú per Encamp, liderats per Laura Mas, volen seguir amb el pla de reactivació que ja van engegar des del comú, mentre que per als socialdemòcrates, la parròquia necessita reactivar l’economia perquè «ha perdut pistonada». Per al líder de la formació, David Rios, la millor manera de fer-ho és «impulsant les activitats esportives i culturals tant a Encamp com al Pas de la Casa».

Els de terceravia, amb Santiago Gonzalez al capdavant, pensen reactivar la parròquia a través del turisme. Malgrat la unanimitat de les propostes, PS i demòcrates arrenquen la campanya com a favorits. Laura Mas, que es presenta com l’hereva de Jordi Torres, defensava una campanya «de continuïtat però molt renovada, amb punts estratègics que desenvoluparem els pròxims anys». Mas, que en tot moment va estar acompanyada de les seves filles durant la penjada del cartell electoral, va explicar que «potenciaran l’esport a nivell turístic i milloraran les instal·lacions per tal de garantir els grans esdeveniments». Per la seva banda, el candidat a cònsol major, David Rios, va denunciar que «durant vuit anys hem patit un govern comunal centrat en un sector molt petit de la població» i mentre repartia programes electorals entre els presents, afegia que «el que volem és governar per a tothom». Pel que fa al disseny de cartells, els de terceravia van ser els que van presentar una proposta més arriscada. A diferència de les altres tres formacions, que es van decantar per una imatge més aviat tradicional, els de Santiago González van escollir una fotografia de grup, de cos sencer i presa a l’aire lliure en un dia que havia nevat. En tots els casos, van fer una primera enganxada al nucli d’Encamp, per marxar després a repetir la imatge al Pas de la Casa.

'Gent com tu'

Amb aquest lema, la candidata a cònsol major per Agrupament Encampadà, Esther Vidal, es va presentar com «una opció diferent, oberta i inclusiva». La nova formació vol centrar-se en el nucli del Pas de la Casa perquè «està molt oblidat». Vidal va afegir que «el Pas és un puntal no només de la parròquia sinó del país».

'Encamp ets tu'

Abanderat per aquesta frase, el candidat a cònsol major per terceravia, Santiago González, va comprometre’s a «donar un canvi d’imatge al Pas de la Casa» amb la construcció d’un nou espai d’esbarjo per als joves. Gonzalez també considera que, sense oblidar la ciutadania, «s’ha de treballar més en el turisme a la parròquia».

'Units per Encamp'

Amb aquest lema, la candidata de la coalició En Comú per Encamp, Laura Mas, va avançar algunes de les seves propostes, com la construcció d’un telecabina que uneixi el nucli d’Engolasters amb Encamp o l’impuls del sector de la neu amb una nova concessió.

'Una parròquia per a tothom'

Sota aquesta frase, el líder del PS, David Rios, va afirmar que afronten la campanya amb «molt optimisme» perquè «tornaran a fer d’Encamp, el cor d’Andorra i el Pas de la Casa, el cim del país»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT