PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol insta Carmona a evitar la «demagògia» durant la campanya

La cap de llista del PS veu «difícil» l’entesa entre DA, L’A i SDP i terceravia es desmarca de les dues contrincants

Per Adrià Esteban

La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el número dos de la candidatura, David Astrié
La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el número dos de la candidatura, David Astrié | MARICEL BLANCH

La cònsol major, una consellera de comú i una expresidenta del sindicat de treballadors de la corporació van sortir ahir al carrer durant l’enganxada de cartells per posar en valor la seva experiència parroquial. Amb tot, com indiquen els seus càrrecs, les tres candidates que aspiren a governar la capital no parteixen la Lcursa electoral des del mateix punt de sortida.

Per aquesta raó, la cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol, és conscient que el fet d’haver estat al capdavant de la corporació durant els últims quatre anys la situa a la diana de la resta de contrincants. «Quan estàs governant sempre és més fàcil perquè fas coses. És molt més difícil anar contra un projecte quan no has fet res», va reflexionar Marsol. De totes maneres, de les paraules de la candidata d’En Comú per Andorra la Vella s’evidencia que la rivalitat electoral es focalitzarà amb la cap de llista del PS, Dolors Carmona. «Les campanyes estan perquè tots fem arribar el nostre projecte i no per fer demagògia com alguns han començat a fer abans de les eleccions fins i tot», va etzibar Marsol, qui en la darrera sessió de comú va mantenir algun estira i arronsa amb Carmona relatiu a la convocatòria del concurs de reconstrucció de la piscina dels Serradells.

«Recordo perfectament la campanya de fa quatre anys i jo en aquell moment no era cònsol i hi havia una persona que era cònsol que es presentava i en cap moment vaig actuar d’aquesta manera», va assegurar Marsol en relació als comicis del 2015, on el cap de llista de Coalició d’Independents i Liberals, Jordi Ramón Minguillón, es va presentar per a la reelecció com a cònsol.

En aquest sentit, la cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, va preveure una campanya «intensa, com ha estat tot el mandat». «En aquests 15 dies hem d’acabar de fer arribar el nostre missatge de continuïtat i d’aportació de noves sensibilitats a tots els ciutadans de la parròquia», va afegir. A col·lació d’això, la penjada de cartells d’En Comú per Andorra la Vella va aglutinar a dirigents de DA, L’A i SDP, el que va oferir una nodrida estampa d’autoritats que en el seu moment havien confrontat políticament. Tots ells, juntament amb el cap de Govern, la síndica general, la plana major dels ministres i els candidats a cònsols demòcrates de la resta de parròquies van acostar-se a la plaça de la Rotonda per donar suport a Marsol. «Aquestes dues aportacions de L’A i SDP ens equilibren i ens fa que siguem molt més propers a la majoria de la ciutadania», va sostenir la cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella.

D’altra banda, Marsol va traçar algunes línies del seu programa, entre les quals destaquen la creació d’un mirador a la Comella o d’un centre intergeneracional «on es relacioni la gent gran amb el jovent», tot plegat sota la premisa de la sostenibilitat perquè «la riquesa es pugui repartir entre tots».

L’optimisme Socialdemòcrata

Pel que fa al PS, Carmona va escollir la zona del Font del Call per començar l’enganxada de cartells com un gest per reforçar l’aposta de visibilitzar tots els barris de la parròquia. «Volem un model de Govern molt més participatiu i proper a la ciutadania, transparent en la seva gestió i a la vegada eficient i sostenible», va afirmar Carmona com a declaració de principis. Segons la cap de llista socialdemòcrata, la campanya l’afronten «amb molt optimisme, amb moltes ganes i amb molt bones sensacions», ja que «estem convençuts dels nostres ideals, que no les hem de compartir amb ningú. Som transparents i creiem que això la ciutadania ho tindrà en compte per coherència i per orientació política».

Precisament sobre aquesta darrera qüestió, Carmona va incidir com un tret diferencial respecte a En Comú per Andorra la Vella, una candidatura que «no acabem d’entendre». «No sabem quin projecte porten perquè ajuntar tantes ideologies i tants plantejaments en un sol projecte ha de ser força difícil. A la ciutadania els hi serà difícil entendre que hi hagi tantes corrents i tantes ideologies que coincideixin en un mateix projecte», va assenyalar la cap de llista del PS. No obstant això, on sí va coincidir Carmona amb Marsol és en l’anàlisi electoral. «Creiem que possiblement som les dues forces que tenim més possibilitats per governar la parròquia», va subratllar la cap de llista del PS.

L’essència de terceravia

Per últim, sota el lema Andorra la Vella ets tu, la candidata de terceravia, Emi Matarrodona, va iniciar la campanya a Prat de la Creu «amb moltes ganes i il·lusió» per «solucionar els problemes que ja tenim en el dia a dia i millorar la qualitat de vida dels ciutadans». A diferència d’En Comú per Andorra la Vella, Matarrodona va assegurar que «no hem volgut aliances perquè hem volgut expressar la nostra sinergia». A més, la cap de llista de terceravia va distingir-se de Marsol i Carmona perquè en el seu cas «han tingut durant quatre anys la seva oportunitat d’expressar el que han fet», ja sigui al capdavant del comú o des de l’oposició. Per aquest motiu, Matarrodona va sostenir que la seva candidatura perseguirà «posar les persones enmig de les propostes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT