PUBLICITAT

El futur del Palau de Gel centra l’atenció a l’inici de la campanya

El contracte del centre esportiu venç en el termini d’un any

Per El Periòdic

33 Francesc Camp i Marc Casal assenyalen el seu cartell electoral.
33 Francesc Camp i Marc Casal assenyalen el seu cartell electoral. | Albert Ortega

La renovació del Palau de Gel és un dels punts candents per aquestes eleccions comunals, on tant la candidatura Junts fem Canillo com Objectiu Comú van destacar ahir en la tradicional penjada de cartells al Comú de Canillo la vital importància d’arribar a un pacte en els pròxims mesos per reactivar l’activitat del centre esportiu i explotar el seu potencial.

En aquest sentit, el candidat d’Objectiu Comú a cònsol major, Albert Torres, va destacar que «una de les principals prioritats que tindrem a partir del 16 de desembre serà la renovació del contracte que finalitza l’any que ve. Sabem que és un dels punts forts de la parròquia».

L’encarregat de liderar aquesta l’agrupació formada fa 4 anys considera el Palau de Gel com un pal de paller en l’engranatge econòmic a l’hora de reactivar i augmentar l’interès turístic en la parròquia per part de residents i extrangers. 

Per aquest motiu Albert Torres al·lega que «volem començar la casa pels fonaments. Així que fins que no tinguem el contracte renovat no direm què farem, però tancar la renovació és el més important. Hem de fer propostes realistes perquè es poden fer moltes activitats». 

D’altra banda, el candidat de Junts Fem Canillo i exministre de Turisme, Francesc Camp, va afirmar que «negociarem el més ràpid que puguem el contracte. Fa 30 anys el Palau de Gel era un referent estatal a nivell d’oci. Hem de realitzar més activitats, espectacles i esdeveniments perquè és un pol d’atenció amb molt potencial».

 

impulsar el turisme/ Malgrat no desvelar cap mesura en profunditat, els dos candidats van coincidir en la necessitat de propulsar el rendiment econòmic de la parròquia de manera sostenible i tractar de solucionar dos dels grans reptes: la desestacionalització i la crisi de l’habitatge que pateix el territori amb una gran diferència entre els mesos d’hivern i els d’estiu.

Sobre aquest aspecte, Torres no va comunicar propostes més concretes, però el candidat d’Objectiu Comú va recordar que «la meva intenció és obrir el Comú a la gent, escoltar les seves preocupacions i dur a terme soluciones realistes, per això proposem transparència i proximitat com a aspectes claus del programa. Volem oferir una segona opció política que l’elector no ha tingut en 8 anys».

Per una parròquia que fa del sector turístic la seva principal font d’ingressos i on gran part de la seva població treballa en el món del turisme, l’exministre Francesc Camp va detallar que «les nostres polítiques econòmiques giren al voltant d’aquest sector, coneixem la importància que té el turisme al nostre territori».

Així, el candidat de Junts Fem Canillo va declarar que «Canillo actualment és la  parròquia que més turistes rep amb 2 milions de pernoctacions del total de 9 milions que rep Andorra, això representa una evolució del 45% en els darrers anys. El que farem nosaltres és seguir el relleu sense perdre el punt de vista del creixement, la meva formació serà clau».

Tot seguit va presentar una de les seves principals propostes per impulsar el turisme a la parròquia basada en un circuit temàtic que es podrà completar en un dia o dos. 

Camp va dir que «el nostre objectiu és construir un recorregut que faci la volta a la parròquia en el que tots els que vinguin a visitar-la puguin veure els diferents atractius de la parròquia com el Mirador del Roc del Quer, els ponts tibetants i les estacions d’esquí i a més puguin gaudir de les característiques naturals i d’oci de la parròquia».

Per últim, també va haver-hi temps per parlar sobre l’increment del pisos turístics al territori comunal i com aquest fet ha contribuït a la manca d’oferta pels residents. Camp va destacar que «hem de buscar mesures per frenar l’augment de pisos turístics i transformar-los en allotjments per a residents. Tenim propostes que lligan amb les mesures urgents que va incorporar el Govern aquest any per alliberar pisos d’aquest tipus i destinar-los exclusivament per a l’habitatge dels residents".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT